Властите изясняват самоличността на бежанците, които вчера бяха открити в

...
Властите изясняват самоличността на бежанците, които вчера бяха открити в
Коментари Харесай

Полицаите сваляли мигранти и от покривите на вагоните на Централна гара

Властите обясняват самоличността на бежанците, които през вчерашния ден бяха открити в товарен трен на Центалната гара в София.

Полицаите се пробват да открият къде и по какъв начин бежанците са се качили във влаковата комбинация. Изяснява се дали те са влезнали във влака на територията на страната ни или са минали с него границата ни с Туриця.

Мигрантите са били открити във вагон със разкъсан брезент. В хода на акцията служителите на реда разкрили и част от бежанците на покрива на влака , което наложи контактната мрежа на БДЖ да бъде спряна за към 1 час и 30 минути.

 Хванаха 29 бежанци на Централна гара в София Обновена
Хванаха 29 бежанци на Централна гара в София

Влакът е трябвало да пътува за Белград

Припомняме, група от 29 незаконни имигранти беше хваната през вчерашния ден на Централна гара - София. Бежанците бяха арестувани при акция на полицията, проведена по подаден сигнал за съмнителни хора на гарата. Чужденците са се предвижвали с товарен трен по направление Турция - Австрия.

14 от мигрантите са дами, 9 са мъже, има и 6 деца. По първична информация всичките арестувани са със сирийски генезис. Те обаче нямат документи за идентичност.

 Граничари в Турция хванаха 575 мигранти, подготвени да влязат в България и Гърция
Граничари в Турция хванаха 575 мигранти, подготвени да влязат в България и Гърция

Бежанците се укривали в села, ситуирани покрай границата

Ръководителят на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов изясни, че служителите на реда са били ориентирани към гарата след подаден сигнал за съмнителни лица на територията на гарата.
Откритите хора са в положително здравословно положение. Към момента органите на реда ревизират дали чужденците незаконно са минали границата с влака или към този момент имат някакъв статут в страната.

Проверка се прави и на влака. На перона има и камери, записите от които все още се преглеждат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР