Властите имат правомощията да забраняват религиозни служби с богомолци по

...
Властите имат правомощията да забраняват религиозни служби с богомолци по
Коментари Харесай

Властите в Германия имат правомощията да забраняват великденските служби

Властите имат пълномощията да не разрешават религиозни служби с богомолци по време на пандемията от новия ковид, постанови през днешния ден немски съд, съобщи ДПА.

Съдът в Мюнхен отхвърли незабавната тъжба на католически юрист, оспорващ възбраната на религиозните служби. Мюнхенският юрист искаше да празнува Великден по обичайния метод макар карантината, наложена от баварските управляващи.

В жалбата си юристът твърдеше, че възбраната нарушава неговата правото на независимост на упражняване на вяра, обезпечена от немската конституция. Отхвърляйки жалбата, съдът обаче съобщи, че разрешението за религиозни служби би могло да бъде обещано на самостоятелна основа по изключение.

Гърция стяга рестриктивните мерки за придвижване в дните преди Великденските празници, съобщи БНР. Литургиите в църквите ще се организират без миряни, а държавното управление разгласи високи санкции за нарушавания на наредбите.

За нерегламентирано придвижване в дните преди Великден санкцията от 150 евро се удвоява. Отнемат се номерата на колите за два месеца, заяви на брифинг заместник-министърът на "Гражданска отбрана " Никос Карделяс.

Полицията усили пропусквателните екипи на входовете и изходите на градовете. В дните на Страстната седмица ще бъдат блокирани и пътищата от вторичната пътна мрежа.

Пътуването към островите се реализира единствено с документ за непрекъснато местопребиваване като се приключва и придвижването сред островите.

В мощ остава сумата от пет хиляди евро за нарушителите на карантината.

Пристанищата, летищата и гарите са под полицейска защита и се ревизират всички лица, които пътуват.

Църквите остават затворени за миряните. Духовниците ще правят литургия без наличие на хора.

"Великден у дома " е акцията за идните празници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР