Властите демонстрират пълна липса на чувствителност относно уважението на човека.

...
Властите демонстрират пълна липса на чувствителност относно уважението на човека.
Коментари Харесай

Проф. Здравка Калайджиева: Никак не ме успокоява зам.-главния прокурор Иван Гешев

Властите показват цялостна липса на сензитивност по отношение на уважението на индивида. Какъвто и ще да е той. Смущава ме диспропорционалната мощ към една жена, която не е добре със здравето. За всеки е ясно, че това, което се прави не е належащо. Жалкото е, че не се преценява човешкото достолепие. Това сподели проф. Здравка Калайджиева по БТВ.
Липсва подготвеност какъв брой мощ е належащо да се приложи. За мен инструкциите са доста смущаващи. Всяка мярка за ограничение на риска от бягство би трябвало да бъде преценена. Тук приказваме за указания, за хора, за които няма данни дали са рискови или не. Шокиращо е. За тези указания Министерство на правосъдието явно е известено. Вчера чухме от зам.-министъра, че говоренето за човешко отношение е безконтролно.

За всеки е унизително външен човек да участва, до момента в който някой върви до тоалетна. Нашите затвори са разплодник за принуждение и пазар за дрога. Престъпността в пандизите се регенерира там. Зам.-главният прокурор Иван Гешев през вчерашния ден съобщи, че това, за което приказваме, е рутинна процедура. Това по никакъв начин не ме успокоява. Г-н Гешев, би трябвало да е осведомен със стандартите за човешко отношение към лишените от независимост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР