Властелинът на ветровете. Антъни Хау. Повече от 30 години той

...
Властелинът на ветровете. Антъни Хау. Повече от 30 години той
Коментари Харесай

Зелена светлина: Властелинът на ветровете

Властелинът на ветровете. Антъни Хау. Повече от 30 години той ловко улавя поривите напразно, с цел да „ вдъхне “ с тях живот на металните си статуи. Творец, който самоуверено прекрачва границите на изкуството и навлиза в науката, с цел да употребява силата на силата.

¤W2 121 ]] C2.5 J 0 v1.0 CLIP src= " 3 " extendDown= " t " in= " 510 " nat= " 2 " nat2= " -1 " off= " 0 " out= " 633 " position= " 858 " vid= " 1 " [[

{M}

Хау е художник. Но споделя, че не понася статиката, не харесва „ неналичието на жизнеспособност “ в изкуството. За това почнал да прави кинетични фигури. Казва, че когато твори, единствената му цел е да успее вдъхне живот в скултурата, да я задвижи, с цел да може тя да заживее собствен личен живот.

Хау е основал стотици фигури. Пръснати са в разнообразни краища на света. Изглеждат красиво, хипнотизиращо.... Но основаването им изисква доста работа и познания. Необходими са и доста проби, с цел да е несъмнено, че скулптурите ще устоят при мощни ветрове.

Понякога Хау ги завързва на колата си и кара с гневна скорост, с цел да ревизира какво могат да понесат металните фигури.

„ Можеш да поставиш железно парче и на масата, само че сигурно вятърът ще го събори. Zа да направиш изкуство, да накараш металните части и вятъра да съжителстват, за това се изисква доста работа “, споделя създателят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР