Влаковият, трамвайният и автобусният транспорт е най-използвани в в сравнение

...
Влаковият, трамвайният и автобусният транспорт е най-използвани в в сравнение
Коментари Харесай

Чехите най-много се возят в обществения транспорт в ЕС, най-малко литовците

Влаковият, трамвайният и автобусният превоз е най-използвани в спрямо други страни от Европейския съюз, оповестява австрийската организация по обвързваните с превоза въпроси (VCÖ).
Според, която се базира на изследването на тази организация, Австрия е на второ място пред Унгария, до момента в който Хърватия е на 25-то място.
В Чехия човек изминава с трите изброени типове превоз приблизително 3670 км годишно, до момента в който в Австрия това число е 3500 км.
 Ето я първата страна с безвъзмезден публичен превоз Ето я първата страна с безвъзмезден публичен превоз
Властите в Люксембург взеха решение от идващото лято да анулират заплащането за возене в публичния превоз, включително рейсовете,...
В Австрия, въпреки това, един човек се вози с кола 8 900 км годишно. За да се опази околната среда, се оферират тласъци за хората да употребяват повече публичен превоз и по-малко коли.
Унгарците са на трето място по брой изминати километри с трен, трамвай и рейс годишно. Жителите на тази страна изминават 3000 км годишно с градския превоз. Словения е на 15-то място с 2080 км, до момента в който Хърватия е на 25-то място с 1270 км.
От Хърватия единствено Малта - с 1150 км, и Литва с 1140 км са в по-лошо състояние.
„ За да се реализиран климатичните цели, автомобилният трафик в Европейския съюз би трябвало да бъде доста понижен. Следователно търсенето на по-екологичен превоз ще се усили “, сподели специалистът от VCÖ Михаел Швендингер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР