Влакова мотриса дерайлира в района на момчилградското село Подкова. Причината

...
Влакова мотриса дерайлира в района на момчилградското село Подкова. Причината
Коментари Харесай

Влак дерайлира край момчилградското село Подкова

Влакова мотриса дерайлира в региона на момчилградското село Подкова. Причината е паднала на релсите скална маса. Екипи на пожарната към този момент разчистват линията.

Няма потърпевши хора, заяви регионалният шеф на Кърджали Даниел Делчев, представен от БНР. Той дефинира като тежка обстановката в региона след изобилните дъждове. От тази заран шест обитаеми места са без ток поради повреди по електропреносната мрежа.

През цялата минала нощ е имало проблеми с електроснабдяването. Областният шеф Даниел Делчев съобщи: „ Проблеми с електрозахранването има и в Черноочене, Паничково, Комунига и в Железник. Проблемите се дължат най-много на мощния вятър и на тежкия влажен сняг. В региона на Ардино тук-там снегът е 30 см. Има доста паднали дървета, които очевидно са оказали въздействие на далекопроводите “.

И през днешния ден без вода са четири села, откакто придошлата река Върбица наводни помпена станция.

„ Надяваме се, че през днешния ден подсушаването на помпените елементи и ремонта на електрическото табло ще бъдат приключени, с цел да може да бъде възобновено водоподаването в тези региони “, посочи Делчев.

Кметовете могат да разчитат на помощ от страната, увери регионалният шеф: „ Надявам се през днешния ден до края на деня да бъдат обходени всички проблематични места, да бъдат готови тези отчети, с цел да можем оптимално бързо да ги внесем в междуведомствената комисия. Имам уверението на министър Рашков, който е неин ръководител, и на гл. комисар Николов, че оптимално бързо ще бъдат прегледани тези докладни мемоари, с цел да може да получат съответните общини финансова помощ “.

Заради снеговалеж по високите места са въведени ограничавания за придвижване по част от пътната мрежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР