Влакът със севернокорейския лидер Ким Чен-ун напусна жп гарата в

...
Влакът със севернокорейския лидер Ким Чен-ун напусна жп гарата в
Коментари Харесай

Ким Чен-ун си тръгна от Русия с подаръци

Влакът със севернокорейския водач Ким Чен-ун напусна жп гарата в съветския далекоизточен град Артьом и се насочи към дома си, приключвайки визитата си в Русия, оповестиха съветските осведомителни организации.

Разстоянието от Артьом до станция Хасан на границата на Русия със Северна Корея е над 200 км, отбелязва Ройтерс.

Видео, оповестено от държавната осведомителна организация РИА, демонстрира Ким, който рядко напуща страната си, да върви по аления килим към вагона на влака под музиката на боен оркестър и да маха за довиждане.

Изпратиха го министърът на естествените запаси Александър Козлов, посланикът на Москва в Северна Корея Александър Мацегора и губернаторът Олег Кожемяко.

По-рано съветски медии написаха, че Ким и съветският министър на защитата са разискали усилване на военното съдействие и това, което Пхенян назова " нов подем " на двустранните връзки.

ТАСС заяви, че Ким е получил от губернатора на Приморския край бронежилетка, както и пет безпилотни самолета камикадзе и разследващ дрон " Геран-25 " с функционалност за отвесно политане, създадени в района.

Освен това севернокорейският посетител е получил като подарък и комплект специфични облекла с ниска видимост за термовизионни камери.

Вчера Ким Чен-ун инспектира съветски стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарно оръжие, както и хиперзвуковите ракети " Кинжал ".

В петък той посети и авиационен цех, който е под западни наказания.

По време на едноседмичното си посещаване в Русия Ким се срещна и с съветския президент Владимир Путин. Двамата разискаха военни въпроси, войната в Украйна и задълбочаването на съдействието.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР