Влак с изрисуван с графити локомотив потегли днес от София

...
Влак с изрисуван с графити локомотив потегли днес от София
Коментари Харесай

От БДЖ показаха атрактивен локомотив с графити

Влак с изрисуван с графити локомотив потегли през днешния ден от София за Бургас. Нестандартната концепция на БДЖ има за цел да покаже, че рисуването в градска среда може да има и хубав краен резултат.


Това е първият локомотив у нас, който наподобява по този начин. Автор на плана, осъществен за 10 дни, е българският художник Станислав Трифонов - Насимо. Той е прочут като един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт просвета.
Станислав Трифонов - Насимо: Вкарал съм облика на българската жена от една страна, а от другата - лъвският облик в две положения. Той символизира силата и капацитетът, които всеки един от нас носи. Локомотивът е отпратка към нас, като е опит да се покаже силата, която е в самите нас. Има и букви от глаголицата, които също носят своето обръщение. Те още веднъж са знак на силата.
Художникът има и друго обръщение, ориентирано към създателите на графити, които унищожават одеве боядисани здания да вземем за пример. Че творбите им могат и би трябвало да радват окото, а не противоположното.

Шареният локомотив си завоюва доста фенове, които побързаха да се снимат пред него. А тактиката на БДЖ е да притегли повече пасажери, които да се усещат прелестно във влака.
Константин Азов, отговорник рекламната тактика на БДЖ: Търсим продължение на този план. Миналия месец пуснахме спални вагони с изменен вътрешен интериор. Стремим се да вършим такива неща, които да се одобряват добре от цялото общество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР