Влак, който не стига никъде, се превърна в една от

...
Влак, който не стига никъде, се превърна в една от
Коментари Харесай

Влак доникъде: Да превърнеш изоставени вагони в луксозна атракция

Влак, който не стига на никое място, се трансформира в една от най-луксозните атракции в Южна Африка.

ЖП оборудването, което с днешна дата е хотел, се намира върху мост в Националния парк Крюгер, един от най-големите резервати за диви животни в Африка и част от международното завещание на ЮНЕСКО.

Състои се от няколко влакови вагона, реновирани в 24 съвременни жилището с балкони и басейн с аспект към река Саби, и съчетава първокласно настаняване с гледка към дивата природа, в това число наблюдаване на " Големите пет " в Африка – лъвове, леопарди, носорози, слонове и биволи, написа CNN.

Проектът е обвързван с най-ранните дни на парка, когато през 20-те години на предишния век през Крюгер са минавали парни влакове по железопътната линия Селати, изяснява Джери Мабена, основен изпълнителен шеф на Motsamayi Tourism Group, която е притежател на хотела.

Някога влаковете са били жизненоважни за достъпа на туристите до Крюгер и даже са имали нощен престой на моста, върху който през днешния ден се намира хотелът.

Нова железопътна линия, издигната в покрайнините на Крюгер през 70-те години на предишния век, изпраща линията Селати и моста в пенсия, само че през 2016 година се заражда концепция за възобновяване му.

" Идеята за нас беше да пресъздадем прекарването ", споделя Мабена. " Когато имахме опция да закупим остарели вагони от Transnet, който е железопътен логистичен оператор в Южна Африка, не можехме да откажем на офертата. "

Интериорът на вагоните е реновиран с съвременно покритие, въпреки и с някои детайли от арт деко ( " опитвахме се да намерим външен тип, който да не е колониален ", споделя Мабена).

Ако гостите оставят завесите открехнати, могат да се разсънят със зората на слънцето и да видят първите признаци на живот. Реката е фокусна точка за дивата природа, което значи, че те могат да прекарат целия ден, излежавайки се на балконите или плувайки в басейна, до момента в който следят интензивността под тях.


Facebook/ KrugerShalati

" Наличието на хипопотами наоколо, притегля хора, които желаят да бъдат в дивата природа, само че не да се потопят изцяло в нея ", споделя Мабена.

Въпреки това доста гости поставят ботушите и се насочат към храстите с лидер на разходка за дивеч.

Персоналът, в това число старшият лидер Тули Мниси, е нает в границите на напъните за включване на локалната общественост в самодейността.

Преди да се причисли към " Крюгер Шалати ", от 2014 година насам Мниси е работил като лидер за други компании.

" Това е изцяло друго от другите хижи. Когато гостите посетят влакчето за първи път, дъхът им стопира, тъй като гледката е неповторима ", споделя лидерът.


Facebook/ KrugerShalati

Националният парк Крюгер разрешава прекарвания като сафари със независимо шофиране, само че съгласно Мниси, за предпочитане е приключението да бъде с лидер.

" Ние знаем къде можем да намерим животните. Ако сте на независимо шофиране, можете просто да се разхождате из Националния парк Крюгер, а той е доста огромен. Ако отидете с лидер, той знае какво прави, къде и какво да откри, и тъкмо кога ".

Градинарите са засадили локални типове на територията на хотела и поддържат кухненска градина, чиито артикули се употребяват в изискания ресторант Kruger Shalati. Местните деликатеси, сервирани в изисканата конюнктура, включват крокодил, еленско месо и карпачо.

" Майката природа е същинският художник ", споделя основният готвач Vusi Mbatha. " Това е една от тези философии, които споделяме: да вземем елементарни съставки и да ги превърнем в нещо необикновено. "

След закъснение на плана поради пандемията, хотелът е открит през декември 2020 година и посреща посетители за четвъртия си летен сезон.

Цените на двойните и двойните стаи на борда на влака стартират от 9950 ранда (530 долара) на човек на вечер за интернационалните посетители, с отстъпки за по-дълъг престой.

Ако това ви звучи като прекалено много дива природа и незадоволително влакове, Motsamayi Tourism Group има гара Крюгер, южно от моста, където се намира последният трен, движещ се в парка.

Парният локомотив от клас 24 на Южноафриканските железници е претърпял доста (включително като траурен вагон за някогашен министър-председател) и в този момент се радва на щастливо пенсиониране дружно с вагон ресторант и бар, добавя CNN.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР