Влак-беглец без машинист, който е преминал през три станции, без

...
Влак-беглец без машинист, който е преминал през три станции, без
Коментари Харесай

Ужас сред пътниците в парижкото метро

Влак-беглец без ватман, който е минал през три станции, без да стопира, провокира боязън измежду пътуващите в подземната железница на Париж, оповестява AFP. Синдикатите обявиха, че това акцентира нуждата от човешко наличие при ръководството на автоматизираните влакове.

Парижкият метро оператор удостовери, че трен по линия 1 - която е изцяло автоматизирана - без машинисти – е прескочил три спирки във вторник вечерта. Инцидентът провокира изявления от ужасени пасажери в обществените медии, в това число един, който написа в Туитър, че това е „ най-голямата нерешителност в живота му “ и че „ влакът за малко не се е блъснал “, съобщи БНР.

Парижкият оператор RATP съобщи в своя акаунт в Туитър, че влакът е пропуснал трите гари „ заради механически случай “, само че по-късно е спрян „ в сходство с процедурите за сигурност “. " Беше стресиращо, само че ви уверяваме, че никой не е бил в заплаха ", прибавя той. Градският транспортен съюз „ Solidaires RATP “ съобщи, че " влакът-беглец " е оставил пасажерите изцяло безпомощни, до момента в който е прелитал около гарите „ Конкорд “, „ Шанз-Елизе “ и „ Франклин Д. Рузвелт “ в центъра на френската столица.

Съюзът се опълчва на политиката за автоматизиране на линиите на метрото, заявявайки, че " единствено чиновник на RATP на борда, който е в положение да спре влака посредством ръчно ръководство, може да подсигурява сигурността на пасажерите ". Само две парижки линии на метрото са автоматизирани - линии 1 и 14. По време на огромната стачка на служащите от RATP през предходната седмица поради пенсионните промени това бяха единствените линии, които продължиха да работят обикновено. RATP смята, че двете линии са доста сполучливи и се стреми да разшири автоматизираната технология в цялата мрежа - ход, който среща опълчване от синдикатите.

Източник: обстоятелства.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР