Влагаш много време и усилия, за да изгориш излишните мазнини

...
Влагаш много време и усилия, за да изгориш излишните мазнини
Коментари Харесай

Липса на резултати - ето каква е причината

Влагаш доста време и старания, с цел да изгориш непотребните мазнини и да оформиш мускулатурата и тялото си, само че без триумф? Напредъкът е най-малък и мъчно изпълним? Усещаш, че има проблем, само че не можеш да напипаш тъкмо къде и какъв е той, с цел да го отстраниш?

Намираш ли себе си в тези редове? Ако е по този начин – публикацията е тъкмо за теб!

Къде грешиш. Какво пропускаш. Кои са аргументите за неналичието на резултати. Какво и кой може да ти помогне да постигнеш задачата си по-лесно.

Това са част от нещата, за които ще приказваме тук. И по този начин – всъщност:

Често срещани аргументи за неуспех и по какъв начин да ги избягваш

Основните аргументи за крах в диетата и тренировките са три:

  • Липса на познания и недоумение на материята;
  • Липса на задоволително мотивация;
  • Липса на неизменност и отговорност;

1. Липса на познания

Това е първият проблем, с който се сблъскват множеството начинаещи, които се пробват да отслабнат или да развият мускулатурата си.

Не се раждаме научени и когато се захванем с нещо ново и непознато, неналичието на познания и схващане за това какво ТРЯБВА и НЕ ТРЯБВА да вършим може да се окаже камъкът, който спъва напредъка ни и постигането на задачата.

Това, че в днешно време в интернет е цялостно с спорна информация, не оказва помощ. Мрежата е цялостна с убеждаващи, само че недоказани източници на информация. С доста примамливи обещания за лесни резултати, без особени старания. И като новак – ти се губиш във всичко това. Или пък въобще не се впускаш в дълбокото и просто избираш първия комфортен за теб вид. И в двата случая – рискът е огромен.

За да не станеш жертва на лично си неведение и с цел да не бъдеш измамен по неверен път още преди да си почнал смяната си – би трябвало да бъдеш сериозен.

Преди да се потопиш в морето от примамливи бързи диети, претоварващи тренировки и многообещаващи фитнес добавки, се пробвай да се информираш за главните неща. Търси информация от разнообразни, само че реномирани и потвърдили се във времето и практиката източници.

Ако търсиш помощ – заложи на експерти с опит, изпитана процедура и доста удовлетворени клиенти зад тила си. А в случай че искаш да се оправиш самичък – търси и се оповавай за знанията си на книги и публикации с научно обоснование и действителни доказалтества за изказванията в тях. Не вярвай на всеки инфлуенсър, на всеки напудрен артикул и на всяка съвременна диета.

Откъде да започнеш?

Окей, към този момент знаеш по какъв начин да търсиш надеждна информация и познания, които са ти необходи с цел да поемеш по верния път към постигането на задачата си през цялото време. Откъде да започнеш обаче? Отговорът е – от основата. А точно – храненето и тренировките.

В вярното хранене и в съответната, постоянна физичска интензивност, се крие постигането на всяка физическа цел, която можеш да си поставиш. Така че, в случай че в действителност искаш да успееш – на първо място би трябвало да си изградиш пълностоен хранителен режим и подготвителна стратегия, отговарящи напълно на твоите цели и физически благоприятни условия.

Това не е всичко обаче. Ежедневнието също играе значима роля за триумфа ти. Пълноценният сън, контролът над напрежението, избягването на нездравословни привички и построяването на потребни такива също са основни фактори, над които би трябвало да работиш, в случай че търсиш дълтрайни положителни резултати и поддържането им за години напред.

2. Липса на мотивация

Липсата на мотивация, била тя през цялото време или в дълготраен проект, също е доста постоянно срещана причина, която отхвърля хората да преследват задачата си. Много постоянно тя е обвързвана и с първата – неналичието на познания и избора на неправилен метод.

Защото при неправилно хранене и тренировки резултатите куцат, а с това се топи и мотивацията.

Да намериш мотивация постоянно е сложна задачава. Но би трябвало да знаеш едно - Мотивацията идва освен с търсене, само че и с работа. С усилена работа!

Когато същински искаш да постигнеш нещо, си подготвен да положиш нужните старания, даже и да ти липса мотивацията за това.

Когато положиш нужната работа и старания – да се информираш добре за верния метод на намаляване или качване на мускулна маса, да си изградиш пълностоен режим на хранене и ефикасни тренировки и да се придържаш към тях задоволително дълго, с цел да видиш резултата от това – мотивацията няма да закъснее.

А един път намерил своята мотивация, тренировките и храненето към този момент не наподобяват като отговорности, а като приятни занимания, които освен те карат да се чувстваш по-добре, само че и да изглеждаш по този начин. И незабелязано седмицата се трансформира в месец, месъцът в година, годината в десетилетие… А формата и здравето ти стават все по-добри и по-лесни за поддържане!

Преодолей мързела, бори се със себе си, отмятай дилемите по програмата си ден за ден и не гледай обратно. Успехът зависи най-вече от свършената работата, а в случай че мотивацията липсва първоначално, то тя ще пристигна като резултат от триумфа.

3. Липсва на неизменност и отговорност

Третата причина, която проваля доста начинаещи, е неналичието на неизменност и отговорност в дълготраен проект. И точно тук мисля, че човек може да завоюва най-вече с професионална помощ. По-долу ще обясня за какво.

А за какво постоянството и отговорността са проблем за толкоз доста хора? Защото смяната не е лесна. Никак. Изграждането на крепко, красиво и плътно тяло не става за ден. Не става и за седмица (въпреки, че доста диети се пробват да те убедят в това).

Не. Обикновено същинската, трайна смяна лишава месеци, а от време на време даже години на усърдна работа, поддържане на постоянни тренировки, на пълноценно и здравословно хранене (през множеството време) и на добър дневен график.

Всичко това бързо натежава, в случай че не си квалифициран за него и доста хора се отхвърлят след първите няколко седмици.

Ако постоянството и отговорността към задачата ти и програмата са проблем за теб – най-лесният метод да се оправиш с него е като разделиш отговорността си с някой различен.

Психологията, а и практиката, демонстрират, че човек е доста по-лесно предразположен на разубеждение и отричане в случай че дава отговор единствено пред себе си. Много е елементарно да си кажеш „ през днешния ден не ми е ден “, „ не се усещам във форма “, „ не ми се занимава “ и просто постпенно да се отдалечиш от графика и задачата си и да влезеш в остарялото русло.

Не по този начин стоят нещата, обаче, в случай че отговаряш освен пред себе си, само че и пред различен човек. Било то непосредствен, другар или персонален инструктор. Ако искаш да изградиш неизменност и отговорност, с цел да спазваш програмата си и да постигнеш задачата си в дълготраен проект – би трябвало да предадеш тази отговорност (или най-малко част от нея) на различен човек.

Тренирай с по-опитен другар или с подобен с близки до твоите цели, с цел да се мотивирате един различен, да се побутвате в залата, само че и отвън нея и да следите резултатите си дружно. Тренировките с другар са освен по-приятни, само че и по-пълноценни в дълготраен проект, тъй като даже когато не се чувстваш в въодушевление за подготовка и малкия екран наподобява като по-добрата опция, той или тя ще ти потърси отговорност и ще те подкани да извършите и идната си подготовка. А и няма да е прелестно да те изпревари в резултатите, в случай че го оставиш да тренира самичък, нали?

Същото важи и за храната, споделяй обичаните здравословни предписания с близки и другари и гответе дружно. Превърни приготвянето на храна в занимание, не просто в обвързване. Така няма да ти тежи и ще го очакваш с натърпение, по този начин както и самото хранене по-късно.

А и няма нищо по-хубаво от това да споделиш вкусната домашна храна с обичан човек или добър другар!

Що се отнася до професионалната помощ – тя също е добър вид, в случай че попаднеш на в действителност угрижен и разбиращ от работата си експерт. Треньорът освен ще те държи всекидневно виновен за задачата ти и дилемите, които би трябвало да решаваш, с цел да вървиш към нея, само че и ще ти съобщи непосредствено познания, успокоение и мотивация, с цел да направи пътят към смяната по-лек и прелестен за теб.

Така че, в случай че търсиш спокойствието и увереността, които дава работата с експерт – точно това са качествата, които би трябвало да търсиш у него.

В заключение…

Да, че не е елементарно да се промениш. Нито физически, нито в настройките и навиците си.

Но когато същински желаеш смяната и си подготвен да положиш нужните старания и работа, с цел да я постигнеш, всичко е въпрос на добра организация и неизменност. А останалото ще пристигна от самосебе си. Успех!

Автор: Страхил Иванов

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР