Влагалищният секрет е неприятен, неудобен и може би, дори понякога

...
Влагалищният секрет е неприятен, неудобен и може би, дори понякога
Коментари Харесай

Нормално ли е вагиналното течение

Влагалищният секрет е противен, неуместен и може би, даже от време на време скучен. Изглежда никой не желае да приказва за това. Някои дами наподобяват много смутени от обстоятелството да го имат. Вярвате или не, това е постоянно срещан признак, за който доста дами не смеят да разясняват, да попитат, да споделят, нито с приятелки, нито с лекуващия доктор, нито със брачна половинка.
Научете топ 5 аргументи за вагинално течение и по кое време би трябвало да се тревожите за това.
Макар и малко жестоко, вагиналното течение не е безусловно ненормално. Реално, доста дами имат, така наречен физиологична вагинално течение. Такова съществува, през целия им живот. То е всекидневно нещо. Това чувство може да варира, според от менструалния цикъл и даже да се утежни по време на овулация или бременност. Може да се развие и по време на полова възбуденост или при приложимост на хормонални контрацептиви.
Какво е вагинално течение?
Женската генитална система има многочислени жлези, които оказват помощ да се изчистят бактериите и отломките, които се намират там. Тези жлези поддържат чистотата в женския организъм. Те създават течност за измиване на цялата нечистотия. Това „ изпускане “ може да бъде ясно, жълто или бяло, а миризмата му може да се промени с менструалния цикъл.
Понякога освобождението може да е знак за нещо, което постанова в допълнение проучване и лекуване. Ако цветът, текстурата, количеството или обвързваните с тези признаци са неуместни, би трябвало да вземат, поради разнообразни аргументи за вагинално течение.
Какво може да аргументи ненормално вагинално течение?

Дрожди: Единият симптом, че вагиналният секрет може да е анормален е в случай че усетите признаци на сърбеж. Дрождите имат наклонност да нарастват, когато положителните бактерии, които нормално се намират във влагалището, изчезнат. Това може да се случи с удвояване или приемане на перорални антибиотици. Дрождите могат да порастват и да се развиват, когато има по-високи равнища на кръвна захар. Това изяснява и за какво диабетиците са склонни да ги имат по-често. Най-често влага, като от потта, може да провокира зараза с дрожди. Изхвърлянето на тези тайни, постоянно се разказва като бяла или слузеста текстура.
Бактерии: Ако в женската полова система има свръхрастеж на анормални бактерии, това може да се развие положение, наречено бактериална вагиноза. Това е най-честата причина за ненормално вагинално течение. Жените го разказват с миризма на риба по време на отделянето. Лечението е наложително с антибактериални средства, който може да се приема като хапче или като вагинален крем.
Инфекции на пикочните пътища: Ако почувствате болежка или парене при уриниране, вагинален секрет може да значи зараза на пикочните пътища. Това може да се случи, когато бактерии от близката ректума навлизат, през входа на пикочната система в уретрата (тънка тръба, която придвижва урина от пикочния мехур към външната част на тялото), която седи в горната част на вагиналния отвор. Един елементарен тест за урина може да удостовери това, а антибиотиците да го излекуват.
Инфекции, излъчени по сексуален път (STI): Ако сте полово дейни, е значимо да се тествате за две от най-често срещаните STI, хламидия и гонорея, които могат да причинят ненормално вагинално течение. Това може да стане, посредством цитонамазка или посредством проучване на урина. Специални антибиотици са предопределени за битка с тези две бактерии. С тях би трябвало да се лекуват и двамата сътрудниците. В противоположен случай се получава обаян кръг, в които инфекцията единствено се трансферира.
Трихомонади: Съществува и специфична подгрупа от STI, която може да създаде присъщ пенист зелен / жълт тип вагинално течение. Много дами изпитват и нагоре упоменатата " рибена миризма ", която се дължи на бактериална вагиноза. За да се откри болестта се прави специфичен тест. Такъв е наименуван влажен монтаж, при който клиницистът взема проба от вагиналния секрет и го гледа под микроскоп. Това проучване може да диагностицира тип зараза, която предстои на лекуване. Тук още веднъж и двамата сътрудници се лекуват по едно и също време.
Как да се предотврати ненормално вагинално течение?
- Избягвайте банкет на антибиотици;
- Ако сте диабетик, не забравяйте да се консултирате с лекуващия доктор и да наблюдавате равнищата на захари;
- След като употребявате банята, избършете начело обратно (не обратното);
- Използвайте презерватив, в случай че сте полово дейни, с цел да предотвратите полово излъчените инфекции.
Кога да посетите доктор по отношение на течението?
- Ако имате някакви подозрения или признаци от вида:
- Болка в корема;
- Треска;
Парещо уриниране;
- Вагинален сърбеж (който не отшумява без рецепта);
- Болка при сексуален акт;
- Вагинално кървене при сексуален акт.
- Задължително е да обърнете внимание и неотложно да потърсите лекарска помощ.
Това наличие не замества никакви медицински препоръки и не замества никакви медицински преценки или разсъждения от персонален доктор. Грижете се за здравето си, както извън, по този начин и от вътрешната страна!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР