Владивосток. Президентът на Руската федерация Владимир Путин и председателят на

...
Владивосток. Президентът на Руската федерация Владимир Путин и председателят на
Коментари Харесай

ТАСС: В ход е срещата на върха между Владимир Путин и Ким Чен-ун

Владивосток. Президентът на Руската федерация Владимир Путин и ръководителят на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен-ун организират среща във Владивосток, предава TACC .
Дватама разискват проблемите към денуклеаризацията на Корейския полуостров и районното съдействие, а също и развиването на двустранните връзки.
Това е първата по рода си аудиенция на Ким Чен-ун в Русия. Путин призна, че е доста удовлетворен да види севернокорейския водач в Русия и обърна внимание на обстоятелството, че представители на двете страни „ от дълго време реализираха единодушие за тази среща ". Владимир Путин също напомни за визитата си в КНДР.
Ким Чен-ун благодари на съветския президент за организирането на договарянията и за опцията да отдели време за пътешестване до Владивосток за среща с него. Севернокорейският водач изрази вяра, че срещата му с Владимир Путин ще послужи за развиването на двустранните връзки и уреждането на казуса на Корейския полуостров.
На собствен ред Владимир Путин също изрази убеденост, че визитата на водача на КНДР ще помогне за разрешаването на обстановката на Корейския полуостров. Москва приветства напъните на Пхенян да възстановява връзките си с Южна Корея и Съединени американски щати, акцентира съветският президент.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР