Владислава Цариградска иска да бъде изслушана от ВСС заради Нотариуса

...
Владислава Цариградска иска да бъде изслушана от ВСС заради Нотариуса
Коментари Харесай

Сарафов: Прокурори, разследващи Нотариуса, са получили заплахи за живота

Владислава Цариградска желае да бъде изслушана от Висш съдебен съвет поради Нотариуса

Патрон и кръст от клончета са получили прокурорите, проверяващи Мартин Божанов-Нотариуса, разкри изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов по време на чуването си в съвещанието на Съдийската гилдия към Висш съдебен съвет по отношение на разразилия се след убийството на Нотариуса скандал с така наречен частен клуб за магистрати.

" В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати отчети, че двама от прокурорите от СГП са получили опасност за живота си. Единия от сътрудниците е получил в пощенската си кутия един патрон. Излязъл е да се разхожда със фамилията си и когато се върнал в пощенската си кутия, която е била отворена, намерил патрон. Другият сътрудник прокурор, който е дама, в същия ден 11 февруари, прибирайки се извън пред входната врата на жилището си е намерила кръст от клончета. Считаме, че това е една съответна опасност и съответно предизвестие към тях да внимават в своята работа евентуално, да не бъдат доста дейни в своята активност. Тези случаи не можем да ги извадим от подтекста на обстановката, в която се намираме сега, разследвайки активността на починалия Мартин Божанов по прякор Нотариуса ", показа на съвещанието Сарафоф.

Изпълняващият функционалностите основен прокурор се ангажира да изпрати два отчета по отношение на заканите към прокурорите до министъра на правораздаването Атанас Славов с молба на тези двама магистрати да бъде назначена съответната защита. По-рано стана ясно още, че арбитър Владислава Цариградска, която е с защита, тъй като е заплашван очевидец по делото за незаконната група за имотни измами, пране на пари и напън върху магистрати, свързвана с убития Мартин Божанов - Нотариуса, също изиска да бъде изслушана от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР