Владислав Панев от Демократична България посочи, че днешната абдикация на

...
Владислав Панев от Демократична България посочи, че днешната абдикация на
Коментари Харесай

Владислав Панев: Не виждам реформаторско настроено мнозинство в ГЕРБ

Владислав Панев от Демократична България уточни, че днешната абдикация на общинските съветници на ГЕРБ в гр. Пловдив демонстрира, че Г. Гергов към този момент може да прави каквото си желае с Панаира. Според Панев тематиката с „ Джемкорп “ цели изместване на вниманието от основните проблеми, които България би трябвало да реши, така като „ Джемкорп “ е доста надалеч от дневния ред на страната. Владислав Панев посочи, че откогато " ГЕРБ не ръководят, не се случват обири на компании. Това значи и растеж на стопанската система. "

 

Панев уточни, че ако Демократична България получи мандата ще има договаряния в Народно събрание и ще се види какво е мнението на ГЕРБ за правосъдната промяна, както и за ролята на Главния прокурор. Тогава ще се реши каква е действителната обстановка, тъй като Панев сподели, че " не виждам реформаторско настроено болшинство в ГЕРБ. "

 

Панев съобщи, че тематиката за " новия публичен контракт ", която предлага Борисов демонстрира единствено неговото предпочитание " да се разпределят порциите в страната. "  Панев уточни, че той и съпартийците му желаят " реформаторско държавно управление, другояче губим времето на България. "

 

Панев уточни, че поради условията на ПВУ не се постанова автоматизирано затваряне на централите, а понижаване на нездравословните излъчвания. Тези уреди като Брикел, Димитровград и Гълъбово са токсични и имат съществени последици за здравето на хората. Необходимо те да бъдат затворени.

 

Панев уточни, че се чака до 2026г. да се смени енергийната обстановка. Необходимо е да се намерения за чиновниците и да се подсигуряват техните приходи: " Трябват вложения в зелена сила. Фотоволтациите са добър вид. Инвестиции в инфраструктура, с цел да може да се построи и цената дълготрайно да бъде евтина. Ако не го създадем, ще внасяме сила след 5 години. "

 

Панев кава, че евентуално след 10 години могат да се внесат нуклеарни реактори, само че се чака новите ВЕИ да са по-ефективни и евтини като произвеждане на  електрическа енергия. Панев прикани в този момент да се влага в електропрепосна мрежа - в построяването ѝ, нейната инфраструктура и в системи за съхранението на тази сила, с цел да може страната ни да е конкурентноспособна и на интернационалния енергиен пазар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР