Владислав Панев, общински съветник от „Демократична България“ в Столичен общински

...
Владислав Панев, общински съветник от „Демократична България“ в Столичен общински
Коментари Харесай

Хотелски комплекс изникна в защитена зона

Владислав Панев, общински консултант от „ Демократична България “ в Столичен общински съвет и съпредседател на „ Зелено придвижване “, стартира следствие по сигнал на обезпокоени жители, че в предпазена зона на Държавно ловно стопанство Искър, в непосредствена непосредственост до язовир Искър, компанията на Румен Гайтански – Вълка Био майнинг е почнала солиден градеж на територията на стопанството.

Достъпът до градежа е мощно стеснен и за своето следствие Владислав употребява дрон, с цел да обходи и изследва терена зад огражденията. Направените фрагменти от дрон демонстрират, че страховете на хората от района са основателни - в естествения парк, който е с размери 40 000 декара, се строи голям комплекс.

По сегашни данни откритият обект по всяка възможност се строи от Био майнинг, която е благосъстоятелност на Румен Гайтански Вълкът. Предполагаме, че господин Гайтански е употребявал положителните си контакти с Движение за права и свободи и нейния водач Ахмед Доган, с цел да да получи позволение за право на градеж в предпазената зона. „ Още тези дни ще желая информация за това от принципала на стопанствата – земеделския министър Десислава Танева. Искам да получа отговори за това какви контракти е сключвало Държавното ловно стопанство Искър, по какъв начин се ръководят ловните стопанства в България и на какво съображение е получено позволение за градеж в предпазената зона. Това, че някои са по-равни от другите е причина за гнева и митингите ни. Българите сме хора с достолепие и не можем повече да поносим да се подиграват с нас и с природата ни “, съобщи Владислав Панев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР