Владислав Панев е финансист, общински съветник в София от Демократична

...
Владислав Панев е финансист, общински съветник в София от Демократична
Коментари Харесай

"Топлофикация" се занимава с конкурси "на тъмно", вместо да осигури евтин газ

Владислав Панев е финансист, общински консултант в София от " Демократична България " и съпредседател на Зелено придвижване.

Сега е моментът, в който ще се дефинира кой в държавните и общинските структури става за управител и кой е елементарен схемаджия.

В петък се реализира дребна победа, откакто управлението на " Топлофикация София " даде обещание да анулира скандалната поръчка за влизане в балансираща група на пазара на електрическа енергия. Припомням, че бяха определили период от 4 дни, от които два почивни, за подаване на предложения, които включват вадене на документи от най-малко 5 институции. При това в изключително състояние, когато доста хора работят от вкъщи си или са в отпуск. С условия за продажби за 2019 година от най-малко 200 млн. лв., на които евентуално дават отговор единствено компании на Ковачки плюс комерсиалните сдружения на ЧЕЗ и Енерго про. Да забележим какви ще са новите условия. Ако са същите, особена изгода от натиска не е имало.

Но тематиката е друга. Вместо в " Топлофикация " да се чудят каква спекулация да извъртят на мрачно,

дано се огледат какво се случва по пазарите и какви благоприятни условия излизат.

Борсовата цена на газа е с над една трета по-ниска от новата " евтина " на " Булгаргаз ". В Будапеща предлагането е по 8.8 евро на мегават при над 26 лв. тук. При това упованията са газът да поевтинява още, тъй като запасите са големи, а стопанската система е спряла.

С малко мисъл управлението може да обезпечи евтина суровина, с която сметките за парно и топла вода да паднат не с 25%, както се предлага в този момент, а с до 50 %. Наполовина. Това е същинска мярка за облекчение на ситуацията на всички хора и бизнеси. Да заплащат пазарни цени, които сега са се сринали. Вместо да остават пленници на некадърната енергийна мафия.

Същото важи и за електрическата енергия. И там потреблението е мощно надолу, както и борсовите цени.

Сега е момента да се покаже управническа мъдрост и да се извлекат положителни цени за крайния консуматор.

Вместо това " Топлофикация " се занимава с нагласени състезания с предупреден победител. И е пасивна на пазарите, по този начин преференциални сега. В петък разгласих, че ще проследявам всяка стъпка на изпълнителния шеф Александър Александров. Надявам се да работи за ползите на жителите на София.

Поздравявам го с песента на преследвачите:

Every breath you take and every move you make.

Every bond you break, every step you take, I`ll be watching you!

Да си знае, че няма мърдане, на този пост ще бъде наблюдаван!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР