Владислав Мисяк определено е познато име за феновете на Левски.

...
Владислав Мисяк определено е познато име за феновете на Левски.
Коментари Харесай

Владислав Мисяк пред ТОПСПОРТ за годините в Левски, работата с Топузаков и амбициозния проект на Арда

Владислав Мисяк несъмнено е познато име за почитателите на Левски. Той беше част от онази вълна " сини " юноши, които бранеха честа на клуба в едни от най-мрачните времена на " Герена ".

Към днешна дата крилото е част от амбициозния план на третодивизионния Арда (Кърджали), където работи дружно с Елин Топузаков. Според Мисяк въпросният клуб има всички нужни качества, с цел да отбрани прозвището си " новия Лудогорец ",

Ето какво още показа някогашният юношески национал в особено изявление за читателите на ТОПСПОРТ .

Влади, разкажи ни малко повече за плана " Арда ". Какви са задачите на този отбор и има ли действителна опция той да се трансформира в т.нар " новия Лудогорец?

- Арда е едно ненадейно предложение, което одобрих с огромен интерес. Целите пред тима са ясни, промоция във Втора лига и спечелването на Аматьорската купа. Впечатлиха ме с концепциите, като част от тях са към този момент на разположение. Смятам, че е един тим, който стартира с добра основа и хъс за развиване, би могъл даже да надмине упованията на множеството от нас.

 Снимка 314908
Източник:

Изглежда, че конкуренцията в Югоизточната Трета лига е сериозна. Ще удържите ли офанзивите на Загорец и Ямбол 1915, които също имат упоритости за промоция във втория ни ешелон?

- Ако изключим нашия тим, в действителност има още 2-3 тима, които се отличават от останалите, само че против нас всеки играе на 100% и желае да се потвърждава. Това приказва единствено по себе си, че ние сме най- положителният тим, а и мисля че го демонстрираме всяка седмица.

Силно се надявам Левски да стане първенец, само че нямам доверие това да се случи още през тази година.

Наставник в Арда е добре познатият за теб Елин Топузаков. Какви са усещанията ти от работата с Топчо? Смяташ ли, че тандемът му със спортния-директор Емил Кременлиев ще ви донесе нужните резултати?

- Ами да, несъмнено че ми е добре прочут, защото работихме много време в Левски преди този момент, а и той е главната причина да съм в Кърджали. Млад треньор,но пък с не дребен опит, упорит и желае да се развива ежедневно. Г- н Кременлиев е добре прочут на цяла България, тъй че каквото и да кажа, ще е малко. Мисля, че всички дружно, като екип, ще реализираме резултатите, които желаеме.

 Снимка 251826
Източник:

През миналата акция беше част от Локомотив (София). Изигра много мощни мачове, само че в последна сметка си потегли от " Надежда ". Защо се стигна до това твое решение?

- Наистина в Локомотив се усещах доста добре, а и бях признат тъкмо по този начин, само че отново ще кажа, че откакто Топузаков ми се обади и ми описа за плана, аз към този момент бях взел решение. Пък и желаех да отида в тим с упоритости, до момента в който в Локомотив не ми бяха изложени такива, а виждате по какъв начин се движат сега.

 Илия Димитров пред ТОПСПОРТ: Дано Левски вижда положителното ми показване
Илия Димитров пред ТОПСПОРТ: Дано Левски вижда положителното ми показване

" Винаги съм бил окуражен да играя на " Герена ", има възходяща последователност в Локо (София) "

С оглед визитката ти, не смяташ ли, че подписването с отбор от Трета лига, било то и Арда, не е крачка обратно в твоята кариера?

- И аз си задавах този въпрос няколко пъти преди да взема решение. Но пък като погледнете щаба ни, а и тимът е нов, само че с ясна визия за развиване и упоритости, тъй че не мога да кажа, че е крачка обратно.

Арда е едно ненадейно предложение, което одобрих с огромен интерес. Целите пред тима са ясни, промоция във Втора лига и спечелването на Аматьорската купа

Няма по какъв начин да не те върна към тематиката " Левски ". Бе част от клуба в един от най-трудните му интервали. Изигра 17 публични мача, само че по този начин и не се наложи в първия отбор. Какви са аргументите за това?

- Както самичък сподели, може би в най- сложния интервал за Левски получих късмет за изява, само че каквито и аргументи да е имало за това да не се наложа в първия тим, може би аз съм най- огромната, тъй като постоянно диря виновността в себе си.

 Снимка 314905
Източник:

Сподели ни най-хубавия си, а също по този начин и най-лош момент с Левски?

- Имам доста хубави мемоари в Левски, само че най- ярките от тях са дебютът ми, първият ми гол за клуба и първото ми дерби против ЦСКА, което за жал загубихме. Най- неприятният ми миг е, изгубения край за купата против Черно Море.

Какво пречи на огромна част от юношите на столичния гранд да се наложат в първия отбор? В последните години като че ли единствено Божидар Краев и Антонио Вутов съумяха да оставят ярка диря.

- Не мога да дам прецизен отговор на този въпрос.

Ще успее ли Левски да се пребори за купата през този сезон?

- Силно се надявам Левски да стане първенец допустимо най- скоро, само че се колебая това да се случи още тази година, тъй като се взеха доста нови футболисти. Да качествени са, само че с цел да се построи един тим, който да има неизменност, би трябвало самообладание и работа.

 Снимка 314907
Източник:

Какво е твоето бъдеще в Арда? През зимата би ли заменил клуба за някой подобен от по-горна дивизия или си напълно предан на кърджалийския план?

- За момента не съм мислил да напущам тима. Тук всичко е професионално и както споделих, Арда е тим с упоритости и предпочитание за развиване, а тази Трета лига е нещо краткотрайно.

И като за край, персоналните ти упоритости през този сезон?

- Моите упоритости общо взето съответстват с тези на Арда. Искам да оказа помощ на тима да извърши задачите си и колкото и да е необичайно, защото сме в Трета лига, желая да се развъртвам като футболист. И мисля, че Топузаков е съвършен за това да се реализира.

 Елин Топузаков: Захванах се с Арда поради плана и високите цели
Елин Топузаков: Захванах се с Арда поради плана и високите цели

" За Левски или хубаво, или нищо ", съобщи треньорът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР