Владислав Карамфилов има заслужено място в историята на родния шоубизнес.

...
Владислав Карамфилов има заслужено място в историята на родния шоубизнес.
Коментари Харесай

Влади Въргала за раздялата си с любимата си: Джани сама пожела да се разделим, затова си тръгнах!

Владислав Карамфилов има справедливо място в историята на родния шоубизнес. През 90-те той построи най-незабравимия ни ефирен облик (Въргала), сложи основите на родната ситуационна комедия („ Коктейлите на Влади ”) и побългари концепцията за скрита камера с авторското си предаване „ Пирон ”. Има и доста други заслуги за положителното въодушевление на българите, като последните от тях са комедията му „ Операция “Шменти шапки ”, едноименният сериал и няколко хитови пиеси.

За страдание не за изкуство и шоу си приказваме с паметния артист, режисьор и продуцент в сегашното изявление за Уикенд, а за раздялата с приятелката му Джани. Доскорошната му обичана първа огласи, че тандемът им се е разпаднал, а в този момент е време и самия Влади да показа своята версия за случилото се.

- Влади, нямаше ви в България тези дни. Къде бяхте?
- Прибрах се в София на 2 септември. Бях в Ниш на кинофестивал. Той се организира всяка година в последната седмица на август. От години съм в другарски връзки със съществени хора от сръбското кино.

- Бившата ви към този момент другарка Джани даде изявление, в което разясняваше с думи тежки връзката и раздялата ви. Очаквахте ли го?
- Не съм го очаквал, само че и не съм останал сюрпризиран. С изказването на Джани се омаскарихме и двамата. Беше относително правилно изявлението й, само че в това време безусловно излишно. Последвалите тълкования в интернет ме учудиха. В тях имаше 10% истина и 90% операция на думите на Джани, единствено имената си бяха нашите! Това си е закононарушение.

- Допускате ли, че е дала изявлението, с цел да провокира интерес към себе си?
- Не. Джани е актрисище и няма потребност да провокира интерес по този метод. Всеки, който я е гледал, ще го удостовери. Проблемът е, че тя няма опция да работи, тъй като би трябвало да се грижи за детето си. Уви, просто не може да се занимава интензивно с специалността. Джани написа феноменално, има богат език и необикновено грациозен жанр. И е сензитивна като жена. Ако замине за Ирландия и откри силата и мотивацията в себе си да написа, ще има огромен триумф.

- От по кое време не сте дружно? Имахте ли драми при раздялата?
- Хората пишат томове, с цел да опишат историята сред двама души. Аз не бих могъл в едно изявление да обясня нещата. А и не ми е комфортно да занимавам хората с персоналния ми живот. Той си е моя работа. Когато съм разказвал за някогашната ми брачна половинка Силвия, съм го правил, тъй като години наред сме били семейство. Тогава може би съм дължал някакво пояснение за какво съм стигнал до несъмнено състояние. В момента не е вярно и почтено да действам по този начин. Ще кажа единствено, че една връзка може и да се получи, а може и не. При нас с Джани не се получи.

- Не се ли питате за какво не се получи?
- Когато нещо не стане, повода постоянно е в двамата. Джани е доста засегната, тъй като случилото се беше безусловно нейно решение. Тя пожела да е по този начин. Първо, аз не съм фамилен човек, с цел да се твърди, че съм постъпвал с някого неточно. А и въобще не съм бил неточен. Направената крачка е напълно решение на Джани. Когато ми кажат няколко пъти да си потегли, аз го върша. За страдание сега влизам в пояснителен режим, а не желаех да е така…

- Има ли жена до вас сега?
- Няма. В Сърбия бях със Слави Димитров, мой другар. С него всяка година вървим на фестивала в Ниш. Цяло лято изкарах в София. Изключение направих за юбилея на непосредствен човек, поради който бях една вечер в Несебър.

- Заради Джани ли се разведохте със брачната половинка ви Силвия?
- Не. С Джани се запознахме доста откакто със Силвия бяхме разведени.

- Имал ли сте три любовници вкупом, както твърди Джани?
- Само като си фамилен, може да имаш любовници. Свободният човек има партньорки, гаджета... Аз персонално в никакъв случай не съм подвеждал и лъгал дамата, с която съм бил. 2 години сме били с Джани и през това време не съм се впускал в случка. Пак споделям, тя е неповторима като персона и характер, а като актриса е напряко страшилище - в България са не повече от 10 с нейния голям капацитет.

- В предварителния ни диалог казахте, че би трябвало да седнете и съществено да си поговорите с Джани. Защо не поприказвахте по-рано?
- Разговорът ни не се състоя, защото сега когато се случиха нещата, една седмица имах задължения, които не позволяваха да се забележим. След това тя отпътува на море със фамилията си, след това беше в Силистра при родителите си с дребния... Такива диалози не се водят по телефона, а нямах опция да отида при нея. Аз не съм направил нищо друго с изключение на да извърша желанието й да се разделим. Джани го знае, а в случай че съжалява... Просто не ни се получи. Тя постоянно ще си остане един от най-специалните хора в живота ми по доста аргументи, само че главното поради, което ще сме свързани, е синът й Иван-Александър. Когато съм с това дете, имам възприятието, че нищо неприятно не може да ми се случи. Той е с доста лека форма на аутизъм. Връзката, която имаме с него, е доста мощна.

- Какво ще вършат Джани и синът й без вас?
- Джани има една опция, от която съгласно мен е наложително и вярно да се възползва - да замине за Ирландия при брат си. Там има обществена политика, която ще е в помощ на Иван-Александър. В България за жалост обстановката е такава, че хора в ситуацията на Джани са принудени да работят.

- Бащата на Иван-Александър не оказва помощ ли за детето?
- Помага. Любящ татко е, а е и извънредно правилен човек. Ники е прелестен юноша и доста надарен сценарист.

- Трудна ли е раздялата ви с Иван-Александър?
- Само мисълта за това, че няма да се виждаме, ми свива душата. Заради него обаче е най-добре да отидат в Ирландия.

- Възможно ли е Джани да се опита да настрои детето си против вас?
- Не, Джани в никакъв случай няма да направи такова нещо. Тя е доста правилна като сътрудник и човек, просто изявлението й беше безогледно. Смея да настоявам, че с Иван-Александър имаме доста специфична връзка, изключителна непосредственост.

- Ще имате ли с Джани още взаимни представления на спектакъла ви „ Червената или черната ”?
- По-скоро не. Не зная, само че мисля, че този театър повече няма да се играе. Джани ми написа, че е помолила в театъра да бъде свален.

- Заедно ли живеехте с Джани преди да сложите завършек на връзката си?
- Не. Бяхме непрекъснато дружно, само че и двамата си имахме разнообразни квартири. Самият обичай постановяваше да е по този начин. Иван-Александър изисква непрекъснати грижи, които не позволяваха с Джани да живеем дружно.

- Възможно ли е един ден да се съберете още веднъж?
- Ако някой мисли, че знае какво следва, грубо се лъже. Не знам дали е допустимо да се съберем, само че сега изрично нямам предпочитание за това. Всеки е дал на другия максимума от себе си. Ако има непреодолими спънки, връзката няма по какъв начин да съществува. Така е и в нашия случай.

- Готов ли сте за нова връзка, или имате потребност от време?
- Тези неща не ги взема решение човек, те просто се случват. Джани е с 15 години по-млада от мен. Прочетох, че сега съм с по-млада държанка, та скоро към този момент виждам ореола си на чичко педофил, който се обкръжава с деца (смее се). Джани не си е дала сметка, каква злополука провокира от фиктивен проблем. Тя просто разклати лодката по най-необмисления метод. От едно такова нещо си нанесохме рани, без да има потребност. Печелят само злобарите.

- Съжалявате ли, че се разведохте със брачната половинка си Силвия?
- За нищо в живота си не скърбя. Просто пътят те води някъде... Няма никаква причина да се спекулира, че ще се върна при Силвия. Това е някаква женска логичност. Как другите знаят, какво ще направя аз? Във всяка връзка има произшествия, само че има хора, които съумяват да запазят най-важното - желанието да се разсънят до колегата си, да бъдат дружно денем и нощта. Когато това нещо изчезне, какъв е смисълът да живеете един с различен?

- От какъв брой време не сте консумирал никакъв алкохол?
- От Деня на християнското семейство предходната година. Вече са 9 месеца. Нямам нито желание, нито аргументи да пия алкохол.

- А пушите ли?
- Пуша си. Единственото, от което не желая да се откажа сега, са цигарите. Сигурно на един по-късен стадий би трябвало да ги махна и тях.

- Какво ви накара да измененията външния си тип?
- Просто в един миг се успокоих след огромните катаклизми, които имах преди години. Разбрах, че мога да продължа да пребивавам, изправих се и просто си потеглих по пътя. Пак съм си поприведен, само че към този момент не лазя, вдигнал съм малко стойката. Имам безусловно всичко, което ми би трябвало – аз и околните ми сме живи и здрави и сме на независимост. Имам и обич. Нямам поради, че имам държанка и партньорка, а че имам хора, които обичам и ме обичат.

- През новият сценичен сезон какви са професионалните ви задължения?
- Този месец стартирам огромно турне с „ Мемоарите на един Въргал ”. На 26-и играем в спектакъл „ Сълза и смях ”. В Линц съм на 28 и 29 септември. На 13 октомври съм в Стара Загора, на 15-и в Гоце Делчев, на 19-и в Залцбург, на 20-и в Прага, на 25-и във Виена. В Сандански ще играя на 8 ноември. В момента се провеждат представления и за Германия, Испания, Англия и Съединени американски щати.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР