Владислав Горанов Нужен е баланс в мерките за опазване на

...
Владислав Горанов Нужен е баланс в мерките за опазване на
Коментари Харесай

Горанов: Нужна е промяна в данъците за замърсяващите коли


Владислав Горанов

Нужен е баланс в ограниченията за запазване на околната среда и в данъчната политика към старите и замърсяващи природата коли, сподели министърът на финансите Владислав Горанов. Изявлението му бе в отговор на въпрос на народния представител Георги Гьоков по отношение на данъчни тласъци за потребление на нови, по-малко замърсяващи околната среда коли.

Министърът посочи, че и в този момент има данъчни облекчения за возилата, отговарящи на европейските стандарти за запазване на околната среда в границите на 20% до 60% от размера на налога, а електроавтомобилите са напълно освободени от налог.

Темата с облагането на колите е забележителна от позиция на обществените аспекти, уточни Горанов.

" Притежаването на лека кола в България е извънредно на ниска цена и елементарно. Ние се превърнахме в гробницата на Европа за остарели коли ", акцентира той.

Горанов посочи, че е нужна полемика за цялостната политика на страната за притежаването на леки коли, за положението на пътищата и за контрола на правоуправлението на водачите.

Балансът сред данъчна политика и екологични ограничения е сложен и би трябвало да го търсим дружно, тъй като хората у нас са относително небогати, уточни министърът.

Той добави, че в идващите няколко месеца е нужна полемика за смяна в Закона за локалните налози и такси по концепцията за облагане на движимите и недвижими имущества, тъй като тя се нуждае от рационализиране.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР