Владислав Горанов: Не трябва да има спор между синдикати и

...
Владислав Горанов: Не трябва да има спор между синдикати и
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Не трябва да има спор между синдикати и работодатели

Владислав Горанов: Не би трябвало да има спор сред синдикати и работодатели
Няма по какъв начин да чакаме 100% съвпадения на позициите сред държавното управление и синдикатите. Този път обаче сме много близко по отношение на това, което чакат синдикалните членове. Въпреки че работодателите биха упрекнали една теза, която свързва непосредствено упованията на синдикатите с фискалната рамка. Тази ревнивост сред работодатели и синдикати не би трябвало да съществува, сподели финансовият министър Владислав Горанов, който взе присъединяване в разискването на бюджета за 2019 година в КНСБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Горанов се въздържа да разяснява елементи от проекторамката на бюджета и разяснява по какъв начин може дефицитът от 600 млн. лв. да бъде избегнат.

„ Единият вид е предложете от кое място да махнем 600 млн. лева, с цел да балансираме бюджета. Следваме фискалната тактика още от 2014 година, която тогава за първи път предложих като финансов министър. През 2020 година бюджетът ще бъде уравновесен и като план. Нека приемем, че този недостиг, това планувано превишение на разноските над приходите е един тип буфер за по-неблагоприятно развиване на стопанската система от предстоящото. Не виждам нищо трагично. Въпреки това има доста опасности за стопанската система ни поради опита за налагане на ограничения за протекционизъм най-много от страна на Съединени американски щати и агресивното им и провокативно държание във връзка с останалите страни с развити стопански системи ”, съобщи Горанов.

Той добави, че до 2021 година се чака нивото на дълга по отношение на Брутният вътрешен продукт ще намалее, достигайки 17%.

На журналистически въпрос дали ще има коледни добавки, Горанов сподели, че е рано да се каже и на този стадий се вършат калкулации. До средата на идващия месец ще стане ясно и те ще бъдат изплатени с пенсиите при започване на декември, акцентира още той.

По отношението на компенсацията на майките през втората година и не може ли да се увеличи размерът му след първата година, той сподели, че не приема като добър метод хора, които са в работоспособна възраст да си стоят у дома, имайки поради, че пазарът на труда страда от липса на фрагменти.

„ Неслучайно предходната година въведохме и опцията за приемането на половината от високото обезщетение за първите 410 дни в случай че майката се върне на работа ”, съобщи Горанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР