Владислав Горанов даде нов срок закасовите апарати на бензиностанциитеНово удължаване

...
Владислав Горанов даде нов срок закасовите апарати на бензиностанциитеНово удължаване
Коментари Харесай

Цените на горивата ще се записват на касовите бележки от 1 октомври

Владислав Горанов даде нов период за

касовите апарати на бензиностанциите

Ново удължение на периода за замяна на системи за ръководство на касовите апарати в бензиностанциите предлага финансовият министър Владислав Горанов.

Поредната смяна на крайните дати за въвеждането им са записани в наредбата, оповестена за публично разискване на уеб страницата на ведомството.

Новият период идва след извършена преди дни среща във финансовото министерство, на която бизнесът е изразил съществени терзания от оставащото време до края на юни.

Министър Горанов предлага те да приведат активността си в сходство с условията на наредбата до 30 септември 2019 година

В плана е планувано до тогава да се ползва досегашният ред за вписване и отчитане на продажбите в комерсиалните обекти. Те обаче би трябвало да дават отговор на две условия, с цел да употребяват облекчението.

Първото е да имат подписан контракт за внедряване на специфичния програмен продукт от утвърден след 1 април 2019 година вид.

Второто изискване е до 31 юли да показват в Национална агенция за приходите направен график за внедряване по обекти.

Така срокът за всички търговци, които употребяват системи за ръководство на продажбите си, става последният ден на септември.

От финансовото министерство изясняват, че по този начин ще има задоволително време за наблюдение в действителни условия на работата на новия програмен продукт преди всеобщото му внедряване, както и че няма да се стигне до затваряне на търговски обекти.

За да не се основават проблеми за бизнеса, от финансите са дали скъсен период за публично разискване - 14 дни. Наредбата ще влезе в действие в деня на публикуването ѝ в “Държавен вестник ”. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР