Владимир Зографски продължава със страхотното си представяне на Зимните олимпийски

...
Владимир Зографски продължава със страхотното си представяне на Зимните олимпийски
Коментари Харесай

Владимир Зографски преодоля квалификациите на голямата шанца

Владимир Зографски продължава със страхотното си показване на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг, откакто си обезпечи място в надпреварата в ски-скока на огромна шанца.

24-годишният българин преодоля квалификациите с 31-и резултат, откакто скочи 123 метра и получи общ общ брой от 94.3 точки.

Най-добър резултат в квалификацията реализира бронзовият медалист на дребната шанца в Пьонгчанг Роберт Йохансон. Норвежецът преодоля 135 метра и събра общ общ брой от 131.9 точки.

Неговият съотечественик и сребърен медалист на дребната шанца Йохан Андре Форфанг зае втора позиция, откакто скочи 137 метра, и събра 131.9 пункта.

Трети се класира Рьою Кобаяши (Япония), който записа цели 143.5 метра, само че компенсацията поради вятъра го остави на третата позиция.

За първия кръг на конкуренцията, който ще стартира в събота от 14:30 часа се класираха 50 скачачи.

От тях 30-те най-хубави ще си обезпечат място за финалния стадий, който също ще се организира в съботния ден и ще започва в 15:35 часа българско време.

Припомняме, че в събота Владимир Зографски реализира най-хубавото класиране на Олимпийски игри в историята на българския ски-скок, откакто приключи на 14-то място на дребната шанца на Игрите в ПьонгЧанг. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР