Владимир Змейов Родопите винаги са ми били интересна и любима

...
Владимир Змейов Родопите винаги са ми били интересна и любима
Коментари Харесай

Със звяр из Родопите

Владимир Змейов

Родопите постоянно са ми били забавна и обичана дестинация, подобаваща за тест на всевъзможен вид коли и мотори. Красивата природа, чистият въздух, завитите пътища и опцията за лек офроуд и този път ни привлякоха в посока Доспат.

Моделът и модификацията на самия автомобил също говореше за тест точно в тази посока. Офроуд гумите, лебедката, халогените и секирите, предизвикваха освен нашия интерес и любознание. Модифицираният ни, чисто нов корейски, 5 локален пикап с двойна кабина Мусо ни впечатли с положителното пътно държание на асфалт и стабилността си по завоите по пътя Ракитово – Доспат. Дизеловият двигяталят с размер 2,2 литра и 181 кс се показа чудесно и останахме удовлетворени от ниския разход на гориво по родопските пътища - към 7,5 на 100 км, за тежащия близо 2 тона автомобил с носеща рама при режим на предаването 2H(заден мост).

Приятното ми пътешестване по тези завои, несъмнено също се дължеше на удобството и комфорта, който са основали корейците в кабината на това страшилище. Използваните висококачествени материали, добре разпределено пространство и точно осведомително табло с голям брой асистиращи системи посочваха първокласен жанр, който не е доста присъщ за множеството пикапи на пазара.

При идването ни в Доспат, не пропуснахме да си създадем фотоси, огряни от залеза край язовира.

За идващия ден от нашето пътешестване и тест искахме да забележим държанието на Мусо отвън пътя. За задачата бяхме избрали посока Змейца, с концепция да създадем лек офроуд по пътя за връх Виденица. При идването в Змейца, предизвикахме интерес у локалните офроуд запалянковци и група дървосекачи и те взеха решение да ни покажат пътя и да ни водят на една по огромна планинска експедиция.



Притесненията ни, че не сме готови за подобен вид пътешестване, бяха непотребни Мусо се показа чудесно, с помощта на положителния клиренс, режим мудни скорости и електронните блокажи на диференциала и асистиращи системи при втурване и нанагорнище. Разбира се избирахме най-хубавия вероятен маршрут, защото карахме въпреки всичко чисто нов тестови автомобил.

От Змейца стигнахме до Буйново, като преди този момент минахме през 14 та застава – която евентуално още пази доста секрети на служилите в нея на времето граничари. От Буйново по асфалтирания път стигнахме до Ягодина и от там поехме пътя към любомото на доста туристи Орлово око.

Още фотоси и детайлности за автомобила вижте и прочетете в https://auto.blitz.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР