Владимир Зеленски спечели убедително балотажа. Украинците искат ново начало. То

...
Владимир Зеленски спечели убедително балотажа. Украинците искат ново начало. То
Коментари Харесай

Украйна: Новото начало със Зеленски

Владимир Зеленски завоюва безапелационно балотажа. Украинците желаят ново начало. То обаче носи и опасности. Въпреки всичко президентските избори са мощен либерален сигнал, написа Бернд Йохан в коментар за Deutsche Welle .
На сцената комикът пленява публиката със своя сексапил и своите провокации. Той дава обещание на феновете положително въодушевление. На сцената триумфът му е в скърпа вързан и обещанието - изпълнено. Когато феновете се смеят и радват, комикът е победител. В една телевизионна серия Зеленски към този момент игра ролята на президент на Украйна. Сега обаче той в действителност стана президент. Владимир Зеленски победи с голяма преднина Петро Порошенко на балотажа на президентските избори. Той не даде никакъв късмет на настоящия президент в една извънредно поляризирана изборна битка. При това Зеленски поредно избягваше публичния спор. Той обрисува единствено незадълбочено визиите си за политиката и употребява всички благоприятни условия на обществените медии. Зеленски употребява изборната битка, с цел да си разчисти сметките със системата Порошенко.

Победата на Зеленски сподели, че смяната е допустима, когато огромни елементи от популацията са недоволни от досегашната политика. И след петгодишния мандат на Порошенко Украйна към момента си остава измежду най-бедните страни в Европа. В страната съвсем липсват вложения. Правосъдието не е без значение. Корупцията и шуробаджанащината не се отстранени. Редица корупционни кавги раздрусаха и най-близкото обграждане на Порошенко. Към всичко това се прибавя и войната в Източна Украйна против ръководените от Москва сепаратисти. Няма изгледи за политическо решение на спора. Няма прогрес и в филантропично отношение. Нито във връзка с хората на фронта, нито по въпроса за политическите пандизчии. Като главнокамандващ армията Порошенко извърши някои промени в нея, само че в политическо отношение мутира до хардлайнер и националист, който не можеше да откри политическо решение на спора в Крим и Донбас.

Сега пред всички тези проблеми се изправя Владимир Зеленски, който по време на изборната битка не криеше, че няма никакъв политически опит. И той няма да може да реши тези проблеми с артистичен сексапил и хумористични видеоклипове в Ютюб. Нищо чудно скоро да му замръзне усмивката. Защото обещаното ново начало ще бъде мъчно и носи риска от неуспех. Украинците желаят нови лица в политиката. Зеленски има единствено един дребен екип. И едвам след парламентарните избори през октомври ще стане ясно кой ще ръководи в Украйна. Дотогава ще се обясни също по този начин с кои политически сили ще си сътрудничи новият президент. И една, или друга част от неговите гласоподаватели може да се разочарова.
Владимир Зеленски затова доста ще внимава сходни съюзи да не лишават оптимистичния напредък, който провокира неговият избор. Около него витае съмнението, че поддържа бизнес и персонални контакти с избягалия от Украйна оспорван олигарх Игор Коломойски. Възниква и въпросът дали предприемачът Зеленски ще резервира своите дялове в медийните компании като президент. Украинците чакат още доста отговори от своя предстоящ президент. Сега той най-накрая би трябвало да каже по какъв начин и какво желае да стори по-добре като президент. И освен да каже, само че и да го потвърди посредством каузи. Европа, Съединени американски щати и Канада, които поддържат Украйна по пътя ѝ на промените, също желаят да знаят накъде ще тръгне страната в бъдеще. Към това спада и желанието за обикновено предаване на властта и упованието, че спечелилият и победеният ще се отнесат с почит към резултата от изборите.
След митингите от Майдан украинците за повторно по либерален метод провокират ново начало. И по тази причина заслужават възторженостти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР