Владимир Зеленски, шоумен и политически новак, положи клетва като шестия

...
Владимир Зеленски, шоумен и политически новак, положи клетва като шестия
Коментари Харесай

Зеленски положи клетва и разпусна Върховната рада

Владимир Зеленски, шоумен и политически дилетант, постави клетва като шестия президент на Украйна и разпусна Народното събрание , оповестяват украински и съветски медии.
 Външният министър на Украйна Павло Климкин подаде оставка
Външният министър на Украйна Павло Климкин подаде оставка

Даде поръчка за присъединяване в идващите парламентарни избори

Новият президент се закле да отстоява суверенитета и независимостта на Украйна, да работи за богатството на страната и благосъстоянието на украинския народ, да пази правата и свободите на жителите, да съблюдава конституцията и законите на Украйна, да извършва отговорностите си в полза на всички украинци и да усили престижа на страната по света.

По време на тържествено съвещание във Върховната рада ръководителят на Конституционния съд на Украйна разгласи в стъпването в служба на Зеленски като президент на страната . Новият държавен глава получи формалните регалии - скиптър, гербов щемпел и знак във тип на огърлица. Зеленски получи и уверение от ръководителя на Централната изборна комисия.
 Управляващата коалиция в Украйна се разпадна
Управляващата коалиция в Украйна се разпадна

" Народен фронт " напусна фракцията

Във встъпителното си слово пред Народното събрание той разгласи, че разпуска Върховната рада и държавното управление.

Зеленски заяви, че по света живеят към 65 милиона украинци . Той даде обещание да даде поданство на всички, които са подготвени да строят нова Украйна.

" Обръщам се към всички украинци на планетата - нужните сте ни ", съобщи той и означи, че Украйна не е в паспорта, а в сърцето.

Зеленски изиска оставката на ръководителя на Съвета за сигурност на Украйна Василий Грицак , генералния прокурор Юрия Луценко и на военния министър Степан Полторак. Той им даде два месеца.

Той цитира 40-тия президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън и акцентира, че държавното управление не позволява проблемите, а е главният проблем.

Владимир Зеленски дойде във Върховната рада пешком, а преди полагането на клетва си направи селфи със брачната половинка си.

На 30 април Централната изборна комисия на Украйна публично разгласи Владимир Зеленски за победител на президентските избори. На втория тур той получи 13 541 528 гласа , което е 73,22%. Вече някогашният държавен глава Петро Порошенко беше подсилен от 4 522 450 гласоподаватели или 24,45%.
 Зеленски встъпва в служба
Зеленски встъпва в служба

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва на церемонията

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР