Владимир Зеленски положи клетва като президент на Украйна на специална

...
Владимир Зеленски положи клетва като президент на Украйна на специална
Коментари Харесай

Зеленски се закле като президент на Украйна и разпусна парламента

Владимир Зеленски постави клетва като президент на Украйна на специфична гала във Върховната рада, предавана онлайн от държавната осведомителна организация УНИАН.
" Обещавам да пазя суверенитета и независимостта на Украйна с всичките си каузи, да се грижа за благосъстоянието на отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да пазя правата и свободите на жителите, да съблюдавам Конституцията на Украйна и законите на Украйна, да извършвам отговорностите си в полза на всички сънародници, да издигна престижа на Украйна в мир ", бяха думите, които новият президент на страната изрече на тържественото съвещание на Народното събрание.
Във встъпителното си слово пред Народното събрание новият президент разгласи, че разпуска Върховната рада и държавното управление.
Зеленски заяви, че по света живеят към 65 млн. украинци. Той даде обещание да даде поданство на всички, които са подготвени да строят нова Украйна. " Обръщам се към всички украинци на планетата - нужни сте ни ", съобщи той и означи, че Украйна не е в паспорта, а в сърцето.
Зеленски изиска оставката на ръководителя на Съвета за сигурност на Украйна Василий Грицак, генералния прокурор Юрия Луценко и на военния министър Степан Полторак. Той им даде два месеца.
Той цитира 40-ия президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън и акцентира, че държавното управление не позволява проблемите, а е главният проблем.
Държавният глава изиска от Върховната рада да одобри закон за лишаване на депутатския имунитет, наказателна отговорност за нелегално замогване, промени в Избирателния кодекс и открити изборни описи.
Зеленски разгласи, че не признава резултатите от референдума в Крим. Той си сложи като първа задача преустановяване на огъня в Донбас, което беше приветствано от присъстващите в Народното събрание. Новият президент добави, че е " подготвен на всичко " за преустановяване на огъня в Донбас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР