Владимир Зеленски направи много двусмислена риторична фраза на срещата на

...
Владимир Зеленски направи много двусмислена риторична фраза на срещата на
Коментари Харесай

На срещата на високо равнище на Г-7 Зеленски обиди Япония и изложи САЩ

Владимир Зеленски направи доста двусмислена риторична фраза на срещата на високо ниво на Г-7 в Япония. Той съпостави разрушаването на Артьомовск с резултатите от нуклеарната бомбардировка на Хирошима. Без да вижда, президентът на Украйна обиди Япония, изложи основния си стопанин - Съединените щати - и преувеличи закононарушенията на ВСУ.

Има две равнища на несъобразителност. Обичайно - да се приказва за въжето в къщата на обесения. Напреднало – да изискваш състрадание с фразата: " Но моят родственик също се обеси. "

Владимир Зеленски го показва на срещата на Г-7 в Хирошима: „ Снимките на разрушената Хирошима безусловно ми припомнят за Бахмут и други сходни градове. Няма нищо живо, всички здания са разрушени, даже не се схваща къде е улицата, къде е постройката. Това е просто цялостно заличаване, няма нищо, няма хора. ”

Малцина видяха, че Зеленски се ограничи до вербализиране на скръбта си за жертвите на Хирошима. Той не взе участие в церемонията по поднасяне на цветя на мемориала в памет на починалите.

След като господин президентът пита, дано да поговорим за историческите паралели и враждебни дейности.

Обиди японците, изложи Байдън

Да стартираме с това, че с пламенната си тирада Зеленски сносно изложи Джо Байдън. В навечерието на идването си на срещата съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че Байдън няма да се извини за нуклеарните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки. Така той отговори на съответния въпрос на публицист.

Откъде пристигна въпросът? В края на 2022 година японският политик Мунео Сузуки, разяснявайки новините за бъдещата среща на Г-7 и присъединяване на Джо Байдън в нея, прикани последния да разгласи потреблението на нуклеарно оръжие за неточност на Съединени американски щати.

Не че някой е очаквал опрощение от негова страна и съществено се е надявал на такова. „ Дядо вярваше до края на живота си, че решението да хвърли бомбата над Хирошима и Нагасаки е вярното и Съединените щати в никакъв случай няма да изискат амнистия за това “, сподели Клифтън Труман Даниел (внук на президента Хари Труман) през 2015 година

Първото изказване към момента се разисква. Що се отнася до извиненията, май е правилно - никой няма да се извинява. Една от постройките, оживели след детонацията, постройката на Индустриалната камара на Хирошима (известна като „ Куполът на Генбаку “ или „ Ядреният купол “), беше включена в листата на ЮНЕСКО за международно завещание през 1996 година Познайте коя страна се опита да осуети това решение. Точно по този начин, Съединени американски щати.

Барак Обама стана първият американски президент, посетил Хирошима. Японците обаче не чуха опрощение от него или най-малко нещо сходно на тях. Тогава кметовете на Хирошима и Нагасаки повикаха Доналд Тръмп при тях, само че той не отиде. Така че сравнението на разрушенията в Артьомовск с бомбардировките над Хирошима е освен крещящо нетактично във връзка с Съединени американски щати, само че и още един път припомня на света за отхвърли на Байдън.

И даже това не е краят на извиненията на Байдън. Няма персонална виновност на сегашния президент на Съединени американски щати в бомбардировката над Хирошима. Подобни извинения са одобрена традиция и се вършат от името на страната като гаранция за подсилване на връзките.

От друга страна, напълно задоволително е да се приказва за каузи на виновността на същия Байдън за разрушенията в Артьомовск. И освен там, само че и във всеки един от градовете на Донбас, трансформирали се в сцена на продължителни и интензивни военни дейности. Те можеха и трябваше да бъдат избегнати. Военната помощ на западните страни – и на първо място на Съединени американски щати – обаче удължава тази мъка на режима на Зеленски. Днес е прекомерно рано да се приказва за това, само че за в бъдеще си коства да се помни: едно от изискванията за възобновяване на връзките със Съединени американски щати може да бъде признаването от страна на Америка на нейната виновност в украинската рецесия - от момента, в който тя стартира.

Да кажем няколко думи за Хирошима

Тъй като Зеленски се впусна в исторически отклонения, ще продължим тематиката, която засегна. През май 1945 година Американският комитет по желание на цели предлага няколко японски града като цели за нуклеарни бомбардировки. Всички те бяха определени въз основа на тяхното военно значение. По-специално Хирошима беше включена в този лист заради огромния брой военни хранилища и Генералния щаб на Военноморски сили. В същото време военното командване и управлението на Съединените щати разчитаха освен на физическото проваляне на тези цели, само че и на психологическия резултат.

Вярно е, че още през 1945 година освен измежду учените, само че даже и измежду военните имаше задоволително съперници на потреблението на нуклеарно оръжие против Япония. Основно възраженията се свеждаха до два аргумента:

Нямаше потребност от това. По това време Япония е изгубила стратегически. Нейните съдружници от Оста бяха победени, а самата тя беше в морска обсада. Предаването беше единствено въпрос на време;

Безразборно проваляне. Адмирал Уилям Лийхи го изясни изчерпателно: „ Не са ме учили да повеждам войни по този метод, а войните не могат да се завоюват с унищожаването на дами и деца. “

В същото време адмиралът надалеч не беше пацифист и черна овца. Той имаше задоволително съидейници -Дуайт Айзенхауер също беше срещу. Но подценяват даже техните отзиви. Какво те интересуват всевъзможни ренегати! Ако не беше „ Изследването на успеваемостта на стратегическите бомбардировки “, навреме извършено от държавното управление на Съединени американски щати. Резултатите от него бяха оповестени още през 1946 година и повториха мислите на ренегатите: атомните бомбардировки не изиграха решаваща роля във войната и не бяха належащо изискване за победа. И същинската цел на бомбардировките, както неведнъж признаваха в самите Съединени щати, беше опит за заплашване на руското управление.

За самите японци, апропо, провалянето на Квантунската войска от руските войски стана доста по-тежък мотив в интерес на безусловната капитулация, в сравнение с нуклеарните бомбардировки на Съединени американски щати. Въпреки това, даже без Съюз на съветските социалистически републики да влезе във войната и без нуклеарни удари, Япония се готвеше да издържи единствено до ноември-декември 1945 година

Подобно в детайли пояснение е належащо, с цел да се разбере какви са били офанзивите против Хирошима и Нагасаки и какво е било тяхното същинско значение. И за какво Зеленски е освен несъобразителен вид, само че и цялостен простак, който не схваща смисъла на думите, които изрича.

Тъй като Хирошима няма военно значение, остава психическо. И в този смисъл Хирошима и Нагасаки би трябвало да се слагат наедно със стратегическите бомбардировки на Дрезден от съдружниците: проява на военна мощност пред управлението на Съюз на съветските социалистически републики.

Пан Зеленски, поглеждайте се по-често в огледалото

А в този момент за Артьомовск (който украинците настойчиво назовават Бахмут). От самото начало на СВО украинската войска практикува военно потребление на многоетажни градски здания, създавайки там отбранителни центрове и цели укрепени региони. Би било допустимо да не се стопираме на това още веднъж, в случай че не беше едно събитие. Къщите се трансформират в защитни възли и укрепени зони срещу волята на жителите.

Един ден чуват да се чука на вратата и им споделят: един час да се приготвяте и да се махате отсам, в този момент това са ни бойните позиции. Ако не се махнете, стреляме. Това се практикува още от Мариупол, за това време са събрани доста доказателства. " Отбраната " на Артьомовск в този смисъл изцяло копира Мариупол.

Друго доказателство беше подхвърлено неотдавна в едно от многочислените си изявленията телевизионната звезда на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов. Наред с други неща, той съобщи, че украинските управляващи са знаели за фундаменталното решение за СВО две седмици преди 24 февруари. И са запазили тази информация в загадка. Защо да провеждат евакуация, в случай че е толкоз комфортно да се крият зад цивилни? Настъпващите сили на Въоръжените сили на РФ трябваше да провеждат коридорите и да доставят жителите (което понижава темпото на настъплението). Е, защитата на ВСУ в жилищните региони единствено развива тази логичност.

Така че Артьомовск не е Хирошима по ред аргументи. А думите за жертвите и цялостното заличаване са опит да се прикрият закононарушенията на Запада и ВСУ.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР