Владимир Зеленски, който според прогнозите ще спечели убедително балотажа на

...
Владимир Зеленски, който според прогнозите ще спечели убедително балотажа на
Коментари Харесай

Украйна иска в НАТО, ще има референдум

Владимир Зеленски, който съгласно прогнозите ще завоюва безапелационно балотажа на президентските избори в Украйна, даде обещание да организира референдум за влизане в НАТО, предадоха украинските медии.

Комикът води с доста пред настоящия президент Петро Порошенко, демонстрират изследванията, съгласно които той ще събере над 70% от вота. В неделя ще се организира вторият тур. Зеленски разгласи, че „ ние ясно сме избрали пътя си към Европа “, само че е значимо да се построи народен консенсус за присъединението към алианса.

Пред РБК Владимир Зеленски съобщи, че НАТО значи сигурност, само че преди този момент би трябвало самите украинци да се обединят по въпроса за участието. Зеленски добави, че ще се опита да убеди хората в обитаемата най-вече с рускоговорящи жители източна част на Украйна да преодолеят отрицателното си отношение към НАТО.

Порошенко упорства за участие на Украйна в НАТО и в Европейския съюз, макар че участието и в двете организации наподобява далечно поради всеобщата корупция в страната и продължаващия пет години спор с подкрепяните от Русия сепаратисти в източната част на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР