Владимир Зеленски днес е лидер на Свободния свят. Всички други

...
Владимир Зеленски днес е лидер на Свободния свят. Всички други
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Днес Зеленски е лидерът на Свободния свят

" Владимир Зеленски през днешния ден е водач на Свободния свят. Всички други просто му пригласят. " Това написа на страницата си във Facebook известният шахматист и политик, един от най-явните критици на режима на Путин в Русия.

" Мисля, че тази война ще бъде обсъждана в учебниците като повратна точка в международната история, моментът, в който ще бъде спряно настъпването на силите на тоталитаризма, диктатурата и тероризма. За това ще бъде платена висока и страшна цена – ще бъдат погубени голям брой животи, само че успеха на Украйна в тази война освен ще спре експанзията на Путин, само че и ще върне световните процеси. Мнозина от тези, които живеят на Запад, трябваше да схванат, че през днешния ден живеем в свят, в който има надалеч по-важни проблеми от обстоятелствата за полицейската грубост в Америка. Това са въпросите за живота и смърта, въпросите за главните полезности, за които би трябвало да се борим и за които през днешния ден Украйна се бори и умира.

Краят на тази война ще бъде началото на нова глава в човешката история. Светът се нуждае от нови форми на ръководство, съобщи президентът Зеленски, обръщайки се към американските конгресмени. Покойният сенатор Джон Маккейн говореше за това, аз също писах неведнъж за това. Днес виждаме, че Организация на обединените нации изцяло се дискредитира, просто я няма, изцяло е обезсмислена. Това е организацията, която трябваше да предотврати войната, само че в този момент не прави нищо друго, с изключение на да реагира по този начин както й е преференциално, просто да реагира на огромните и трагични събития – това е присъда за Организация на обединените нации. Организация, в която равни права имат кървави диктатори и народна власт, не е жизнеспособна. Бъдещето принадлежи на основаването на Лигата на демокрацията, в която страните освен ще показват угриженост и ще вършат изказвания, само че и ще ги поддържат с съответни дейности.

Украинската война е насочна точка, репер, който ще даде началото на нова история, на нови форми на организация на международната общественост през 21 век. ", написа критикът на Путин.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР