Владимир Воронков бе назначен за новосъздадената Служба на ООН за

...
Владимир Воронков бе назначен за новосъздадената Служба на ООН за
Коментари Харесай

Руски дипломат оглави Службата на ООН за борба с тероризма

Владимир Воронков бе назначен за новосъздадената Служба на Организация на обединените нации за битка с тероризма от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Той е един от най-опитните съветски дипломати, съобщи Ройтерс.

Досега Воронков бе дипломат на Русия в интернационалните организации във Виена.

Говорител на Организация на обединените нации съобщи, че на новата си служба Воронков ще управлява напъните на международната организация за битка с тероризма и ще взе участие във вземането на решения в тази сфера.

Воронков има над 30 години опит в съветската дипломация и е работил основно по въпроси, свързани с Организация на обединените нации. "Противодействието на тероризма е едно от нещата, по които множеството страни могат да работят с Русия ", сподели почитан западен посланик. По думите му Западът и Русия имат доста разнообразни възгледи по отношение на това кое се брои за тероризъм и по какъв начин се противодейства на това събитие, само че най-малко е тематика, по която може да се дискутира по-лесно, в сравнение с по политически въпроси и мироопазване.

Представители на четири от петте сили с право на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Съединени американски щати, Англия, Франция и Китай - са заемали управителни длъжности в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк през последното десетилетие. Американец дава отговор за политическите въпроси, британец - за филантропичните, французин - за мироопазването, а китаец - икономическите и обществените въпроси. През последните седем години руснак оглавява основаната във Виена Служба на Организация на обединените нации по опиати и престъпност.

Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди предходната седмица основаването на антитерористичната работа, която ще оказва помощ на страните да приложат международната тактика за битка с тероризма, призната от Общото заседание през 2006 година Тази тактика се преразглежда на всеки две години. Целта й е да бъдат взети ограничения против събитията, довеждащи до разпространяване на тероризма, ограничения за предварителна защита и битка с тероризма, създаване на потенциал в обособените страни за битка с тероризма, съблюдаване на човешките права и върховенството на закона като основа на битката с тероризма. Назначаването на Воронков поставя завършек на спекулациите измежду някои дипломати, че Москва е поискала посланика й в Съединени американски щати Сергей Кисляк да заеме поста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР