Владимир Владков Решенията от най-новата, трета версия на структурната кабелна

...
Владимир Владков Решенията от най-новата, трета версия на структурната кабелна
Коментари Харесай

Новата трета версия на СКС на Legrand дебютира и в България


Владимир Владков

Решенията от най-новата, трета версия на структурната кабелна система на Legrand (LCS3), са подобаващи за всевъзможен тип приложения, в това число за центрове за данни, офисни LAN системи и даже за домашни мрежи. Продуктите могат да се употребяват за всевъзможен вид мрежови планове в хотели, лечебни заведения, офисни здания, само че е значимо проектантите да изберат подобаващите съставни елементи, това съобщи Людмил Даскалов, управител на френския производител за България при представянето на новата гама.

 Готие Умбер, управител бизнес развиване за решенията на Legrand в Централна и Източна Европа и ръководител на европейския клон на професионалната организация BICSI. Снимка: Владимир Владков

Представена единствено преди месец във Франция, системата LCS3 дебютира у нас единствено ден след проявлението й в Румъния, като продуктите от новата серия ще могат да се поръчват от началото на 2018 година Новата система предлага на потребителите – систематични интегратори, проектанти, вложители, редица новости, в това число създадена от Legrand машина за заваряване на оптични нишки „ Smart Splicer”. “Тя разполага с неповторима технология, създадена и патентована от Legrand, като предлага качеството на много по-скъпите японски машини на цената на редица „ азиатски “ модели, които се скапват доста бързо. Освен че е елементарно портативна, машината работи с елементарни комерсиални акумулатори и се употребява доста елементарно “, изясни Готие Умбер, управител бизнес развиване за решенията на Legrand в Централна и Източна Европа и ръководител на европейския клон на професионалната организация BICSI. Другият забавен артикул микроцентърът за данни MiniCube, който включва както механична структура, по този начин и всички нужни за работата му системи за зареждане, за изстудяване, включително UPS и система за отвряне на вратата на шкафа при прегряване. “По този метод отговаряме на наклонността за основаване на ЦОД покрай потребителя, което става все по-важна за геймърските приложения да вземем за пример “, изясни Умбер.

Основните белези на системата, съгласно Legrand, са три - продуктивност, адаптивност и успеваемост. Но какво се крие зад тези всеобщи термини?

Производителността се обезпечава от цялостното кабелно решение, само че няколко нововъведения на Legrand обезпечават по-високи скорости при по-взискателни приложения. Конекторитe RJ45 да вземем за пример работят в медни кабелни системи от Cat.5e до Cat. 8, като обезпечават скорости до 40 Gbps. В последния случай това са специфични модели, предопределени за центрове за данни, които действат в сериозни условия. Още по-съществено преимущество на новата серия е, че всички конектори RJ45 са сертифицирани за PoE, поддържайки освен двата стандарта за електрозахранване през мрежата за данни PoE и PoE+ (съответно 802.3af и 802.3at), само че и бъдещият стандарт 802.3bt, който планува зареждане на крайните устройства с до 100 вата. „ Същественият проблем при електрозахранването през Ethernet е генерираната топлота, разяснява Готие Умбер. При 100 вата „ изгубената “ при преноса сила може да доближи до 30 вата, което усилва температурата на кабела с близо 25 градуса. Проблемът при конекторите е приемането на волтова дъга при всяко включване и изключване, която може бързо да унищожи контактите на тези конектори. Затова Legrand е основала специфични конектори, които са тествани в лабораториите на производителя при товар от 50 вата, като компанията дава гаранция за най-малко 2500 вкл./изключвания при естествени условия, изясни Готие Умбер. Съществено облекчение е и инсталирането на конекторите без никакви принадлежности. При оптичните системи компанията предлага нови конектори, поддържащи скорости до 100 Gbps, като се оферират разновидности с 12 до 24 нишки, осигурявайки доста висока компактност, нужна в центровете за данни.

Адаптивността на новата система е присъща както за медните, по този начин и за оптичните системи. Новите панели LSC3 разрешават монтиране както на медни касети, по този начин и на разнообразни комбинации от фиброоптични и медни касети. Освен предлаганата система за бърз монтаж, компанията е създала и нова система за ефикасен мениджмънт на кабелите.

Ефективността на новата система LSC3 се демонстрира при сървърните шкафове, които разрешават по-лесно ръководство на въздушния поток, изключително при огромни конфигурации в центрове за данни, където се основават студени коридори за по-добро изстудяване на сървърите. По-голяма успеваемост оферират и разклонители (PDU) на Legrand, които предлага нова патентована заключваща система за контакти вид C13 и C19, гарантирайки непрекъсваемост на зареждането и предпазвайки от инцидентно изключване. Освен това компанията предлага и вграден модул „ апмерметър “ в колонните разпредели, който регистрира електропотреблението на обвързваните устройства. Освен това може да бъде наличен през интернет, осигурявайки отдалечено включване и изключване на блокирали компютри, добави Готие Умбер.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР