Владимир Висоцки е бил безкрайно щастлив в България, защото по

...
Владимир Висоцки е бил безкрайно щастлив в България, защото по
Коментари Харесай

Владимир Висоцки записал първата си дългосвиреща плоча в БНР

Владимир Висоцки е бил безпределно благополучен в България, тъй като по време на този гастрол, поканен от БНР, записва първата своя дългосвиреща плоча. Записът е осъществен в Националното радио.

Това описа в изявление за „ Фокус “ журналистът и музикант Николай Атанасов във връзка 80-годишнината от рождението на именития съветски бард Владимир Висоцки.

„ След това Балкантон издава тази плоча. Далеч по-късно издават негови дългосвирещи плочи във Франция и в Съединени американски щати. Той записва доста песни, освен включените в плочата. Малко откакто се осъществят тези записи, те изчезват от радиото. Дълги години никой не знаеше къде са потънали и кой ги е взел “, уточни той.

„ Преди няколко години разбрах, че това е сторил Иван Славков- Батето. Той по този метод ги е съхранил. Каква е ориста им през днешния ден никой не знае. Това са едни от дребното доста качествени записи в професионално студио, които има Владимир Висоцки “, разяснява Николай Атанасов.

През септември 1975 година е първото задгранично турне на „ Театър на Таганка “. Те са били изумени от топлата и бурна реакция на публиката.

След спектаклите в гримьорните на Висоцки е имало толкоз доста цветя, колкото никой не е очаквал, че ще има. Зад кулисите и пред театъра са го причаквали за подписи “, изясни музикантът.

„ Владимир Висоцки през днешния ден е класика. Когато в миналото го слушахме, нямаше публична възбрана, само че не беше доста мечтан. Висоцки беше знак на протеста, на свободомислещия и свободноговорещият човек, който споделя непосредствено и непосредствено това, което го вълнува и не му харесва “, спомня си Атанасов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР