Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7

...
Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7
Коментари Харесай

Колко офицери и генерали е изгубил Путин във войната в Украйна?


Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През е изгубил повече от 1500 военни офицери, в това число близо 160 генерали и полковници, откогато Русия нахлу в Украйна преди девет месеца, съгласно доклад с отворен код, който повтаря констатациите на други самостоятелни следствия.

Кремъл е внимателен в обществените си самопризнания във връзка с мащаба на военните загуби в Украйна.

" Най-новата " публична цифра е от септември месец, когато министъра на защитата Сергей Шойгу съобщи, че 5397 съветски бойци са починали във войната. Но тя е доста по-ниска от западните оценки.

В внезапен контрастност висшият военачалник на Съединените щати Марк Мили допусна по-рано този месец, когато руснаците се отдръпнаха от Херсон, че силите на Москва и Киев са претърпели над 100 000 жертви от началото на войната.

" Гледате над 100 000 убити и ранени съветски бойци. Същото евентуално и от украинска страна. Много човешко страдалчество ", сподели Мили, като пресметна, че към 40 000 украински цивилни също са изгубили живота си, като още 15 до 30 милиона са разселени, написа " Днес.бг ".

На пръв взор оценката на Съединени американски щати за съветските загуби наподобява сходна на тази, дадена в неделя от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, който твърди, че 87 310 съветски бойци са били убити, в това число 600 през предходните четири дни.

Анализът на Центъра за военноморски разбор на Съединени американски щати обаче демонстрира, че за всеки съветски боец, умрял по време на войната в Украйна, сред трима до четирима техни сънародници са ранени на бойното поле – което демонстрира забележителна разлика в броя на починалите, препоръчан от Киев и Вашингтон.

В допълнение към формалните канали, откривателите с отворен код също наблюдават от близко войната в Украйна, претърсвайки обществени медии и друга обществено налична информация, с цел да проследят и да съберат доказателства за развиването на бойното поле.

Според един подобен доклад, формиран от акаунт в Twitter с име KilledInUkraine, който постоянно включва връзки към съветски публикации и изявления в обществените медии, потвърждаващи съветските жертви, добавени към обществения лист, Москва към този момент е изгубила повече от 1500 офицери.

Списъкът с хипотетичните съветски загуби, представен в понеделник от украинския полковник Анатолий " Щирлиц " Стефан, включва повече от 150 полковници и подполковници, 205 майори, 296 капитани и близо 500 старши лейтенанти – в низходящ ред на звания.

В най-голям сан той също включва осем генерал-майори и двама генерал-лейтенанти, само че твърди, че единствено пет от тези смъртни случаи са доказани. Няколко от тези загуби бяха необятно отразени в интернационалните медии.

Констатациите имат поразителна аналогия с самостоятелното следствие, оповестено предходната седмица от BBC Russia и съветския издател Mediazona, което преброи гибелта на към 9311 съветски бойци въз основа на доказани източници, които показват имената на починалите – 1449 от които се допуска, че са съветски офицери.

Тяхното взаимно следствие откри, че множеството от изброените висши офицери са починали през първите два месеца от войната на Путин – когато съветската войска е потърпевша изключително зле поради неприятни връзки и логистика.

Но медиите оповестиха, че процентът на жертвите към момента е доста висок измежду младшите офицери, доста от тях млади и неопитни, и които умират с няколко пъти по-висок % от този на техните подчинени.

BBC и Mediazona пресмятат, че техният лист включва единствено 40 до 60% от съветските бойци, фактически заровени в Русия, въз основа на оценка на обстановката в към 600 гробища, и допускат, че техните открития поддържат цифрата от 100 000, дадена неотдавна от Мили в Ню Йорк.

Принудени неловко да правят отстъпка от Херсон, силите на Путин ускориха офанзивите си против украинската енергийна инфраструктура през последните седмици, до момента в който тежката борба на безсилие на фронтовата линия продължава.

Мозъчният концерн " Институт за проучване на войната " допусна в събота, че интервенциите от двете страни в " сериозните зони на фронта " в южната и източната част на Украйна са били " затънали " от пороен дъжд и тиня.

Базираните в Съединени американски щати анализатори обаче допускат, че темпото на борбите може още веднъж да се усили, защото понижаващите се температури предизвикват заледяване на земята, увеличавайки подвижността.

Преди Деня на майката в Русия в неделя  Путин се срещна с майките на бойци, които са се сражавали в Украйна, като им сподели, че той и цялото съветско управление споделят тяхното страдалчество.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР