Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7

...
Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7
Коментари Харесай

След удължаването на ерата Путин има риск от нов застой

Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През даде обещание на руснаците, че удължавайки неговата епоха на ръководство, те ще оставят една по-добра Русия на децата си. Според анализатори обаче той заплашва страната със застой, отказвайки да визира въпроса за приемника си, комчентира Агенция Франс Прес.

За доста руснаци терминът е отпратка към руския интервал на "застой " от 1964 до 1985 година, основно по времето на Леонид Брежнев, който беше последван от краха на Съветския съюз и десетилетие на безпорядък. Също както тогава, неналичието на вяра за смяна крие прочут риск.

"Слабостта на режима на Путин е, че няма механизъм за предаване на властта ", сподели Максим Трудолюбов, видна фигура в съветската опозиционна публицистика, редактор в осведомителния уебсайт "Медуза ". Според него 67-годишният съветски президент и неговите доближени изпитват надълбоко съмнение към свободните избори като метод за установяване на идващия държавен глава. "И при неналичието на избран правоприемник те се просто се държат като че ли в никакъв случай няма да умрат ", уточни още той.

Кремъл приветства триумфалните резултати от референдума

Изненадващо оповестената през януари и небрежно прокарана в Народното събрание конституционна промяна, пожелана от Путин, който е на власт от 20 години, беше одобрена с съвсем 78 % от гласовете на гласоподавателите с всенародно гласоподаване, проведено от 25 юни до 1 юли, наказано от опозицията като голяма неистина.

Една от основните клаузи в текста, добавена през март, откакто в никакъв случай не беше споменавана, е нулирането на брояча " за президентските мандати. Така през 2024 година, когато изтича актуалният му мандат, Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ще може още веднъж да бъде претендент за два шестгодишни мандата, които на доктрина ще го оставят в Кремъл до 2036 година, когато ще навърши 84 години.

Реформата вкарва в Конституцията и обществени ремонти, като индексиране на пенсиите съгласно инфлацията, а също и консервативни правила, които са драговолно на президента, като вярата в Бог или брака, запазен единствено за хетеросексуални.

Според редица наблюдаващи те служат освен с цел да подбуден руснаците да вземат участие във вота и по тази причина Татяна Становая, създател на аналитичния център "R.Politik ", твърди, че те "не бива да бъдат подценявани ". "Това е метод да се циментира Русия каквато е в този момент, да се институционализира наследството на Путин ", счита тя.

И даже резултатът от вота да не оставяше никакво подозрение, все пак той идва в внимателен миг за Путин. От май 2018 година до юни 2020 година рейтингът му на утвърждение, измерен от самостоятелния институт "Левада ", е паднал от 79 на 60 %, на фона на закъснение на стопанската система и понижаване на покупателната дарба на руснаците от 2014 година насам. През есента предстоят районни избори, а през 2021 година - парламентарни избори. А ръководещата партия "Единна Русия " е извънредно непопулярна.

Референдумът в Коми: Първо "Не ", след това "Да "

Някои анализатори са на мнение, че по тази причина Путин е бързал да прокара своята промяна, преди Русия да изпита всички пагубни резултати от икономическата рецесия, дължаща се на Ковид-19. Още повече, допълват те, че в дълготраен проект има риск режимът да се затрудни да възвърне стопанската система, а с нея и известността на президента.

"Путин не е кадърен да наложи фундаментални стопански промени, а щом не го направи, ще станем очевидци на напредващ крах и застой "а ла Брежнев ", със спад на известността и легитимността на властта измежду популацията ", споделя Александър Титов, учител от университета Куинс в Белфаст.

"За Путин най-важното в този момент е да избегне финансовата и обществената рецесия ", споделя Становая.

Още повече, че съгласно самостоятелни изследвания младото потомство не харесва изключително промените, подложени на референдум. А за повече от 20 години на власт Путин не разреши да се появи някакъв правоприемник, нито млад политик, който да се понрави на най-младите.

"Крайно време е за промяна на поколенията във властта, въпросът е по кое време и по какъв начин ще стане това ", уверен е Трудолюбов. С времето съгласно него обстановката ще става все по-нестабилна. "И колкото повече Кремъл отсрочва казуса за предаването на властта, толкоз по-брутална ще е смяната ", удостоверява и Александър Титов. "Ако прекомерно дълго се съпротивлявате на настояванията за смяна, тя ще избухне в доста по-радикална форма, в сравнение с би била другояче ", счита той.

Рамзан Кадиров: Да изберем Владимир Путин за доживотен президент

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР