Владимир Путин трябва да бъде изправен пред съда за военни

...
Владимир Путин трябва да бъде изправен пред съда за военни
Коментари Харесай

Байдън: Путин трябва да бъде изправен пред съда

Владимир Путин би трябвало да бъде изправен пред съда за военни закононарушения, съобщи Джо Байдън. Президентът на Съединени американски щати още веднъж назова Владимир Путин военнопрестъпник и прикани съветският водач да бъде изправен пред съда за убийствата в Буча, съобщи Би Би Си.

Американският президент съобщи, че се приготвят нови още по-тежки наказания против Русия, която извърши кръвопролитие на цивилни в Киевска област, преди нейните войски да бъдат прокудени от региона от украинските въоръжени сили. За повторно американският водач упреква Путин в осъществяването на военни закононарушения.

„ Този човек е жесток, а протичащото се в Буча е грубо и всички го видяха “, сподели Байдън, представен от CNBC. След като съветските войски избягаха от Киевска област, украинските бойци се натъкнаха на ужасяващи гледки, които бяха снимани и от публицисти на западни медии - стотици трупове по улиците и унищожени домове. Русия продължава да нападна цивилни жители, които не са въоръжени. Байдън е безапелационен, че Путин би трябвало да носи отговорност за тези ужасяващи закононарушения против украинското население. Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна на 24 февруари.

Украйна и Западът упрекнаха Русия в осъществяването на военни закононарушения откакто по улиците в Буча, на към 40 километра северозападно от Киев, бяха открити стотици убити цивилни жители. Украинската прокуратура разгласи, че след изтеглянето на съветските войски там са били открити труповете на над 400 цивилни. Володимир Зеленски разказа случилото се като " геноцид ". " Разбира се, че това е геноцид ", сподели той в диалог с американския ефирен канал CBS. " Унищожаването на една нация и нейния народ ". Русия продължава да отхвърля, че е правила военни закононарушения. Тя продължава да отхвърля даже, че води война против Украйна. Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен назова случилото се в Буча " ужасяващи подиуми, при които човек остава без думи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР