Владимир Путин спечели президентските избори в Русия с безпрецедентна подкрепа

...
Владимир Путин спечели президентските избори в Русия с безпрецедентна подкрепа
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Москва: Путин обяви приоритетите за четвъртия си мандат

Владимир Путин завоюва президентските избори в Русия с невиждана поддръжка - за него са дали своят вот 76 на 100 от гласоподавателите или 56 милиона души. Това е връх в историята на президентските избори в страната. В Москва поддръжниците му са се нараснали с над 1 милион по отношение на 2012 година.

 Победа на Путин на президентските избори в Русия Победа на Путин на президентските избори в Русия
Владимир Путин беше избран отново за президент на Русия. На Манежния площад в Москва довечера се организира величествен концерт, а доскоро и спечелилия...

Анализаторите в Русия са безапелационни, че външната политика на президента Путин, която той води от анексията на Крим насам, е изиграла съществена роля в безапелационната му победа. Руснаците поддържат анексията на полуострова и възприемат Путин като знак на велика страна.

Роля във високия му резултат изигра и активизирането на твърдия му електорат преди изборите.
 © Българска национална телевизия
На среща със съпрецедателите на щаба си Путин разгласи целите си за четвъртия си мандат, съобщи пратеникът на Българска национална телевизия в Москва Цветана Кръстева:
решение на вътрешните проблеми в Русиявъзстановяване на икономикатазасилване на отбранителните качества на страната.  Владимир Путин на Манежния площад в изборната нощ Владимир Путин на Манежния площад в изборната нощ © Българска телеграфна агенция
На Манежния площад край Кремъл макар минусовите температури болшинството търпеливо чака своя воин.

Денят е алегоричен за Русия и персонално за Владимир Путин - това е освен четвъртата му президентска победа, само че и четвърта годишнина от одобряваната от болшинството руснаци анексия на Крим.

Путин благодари на всички, които са го подкрепили.
Владимир Путин, президент на Русия: Виждам в това най-малкото самопризнание за това, което е направено през последните години при доста комплицирани условия. Виждам в това доверие и вяра, че ще работим също по този начин старателно, също по този начин отговорно с още повече резултати. Благодаря ви, че имаме подобен мощен многомилионен тим. Чака ни триумф. Да!
Путин пристигна на власт преди 18 години. Сега ще ръководи до 2024 година. Той прикани за единение и бащински се обърна към руснаците.
Владимир Путин, президент на Русия: Много е значимо да се запази това единение, скъпи мои. Много е значимо да притеглим на наша страна и тези, които са дали своят вот за други претенденти. Това единение ни е нужно, с цел да се развиваме напред.
Под засилена защита няколко хиляди души - последователи на Владимир Путин, са се събрали вечерта след изборите, с цел да отпразнуват неговата победа. Мнозинството от тях са представители на държавни организации и студентски придвижвания.
 © Българска национална телевизия
18-годишният Александър е член на подкрепяното от страната придвижване „ Руски студентски отряди “. Целият му живот е минал при ръководството на Путин. Гласувал за първи път и, споделя, че не може да си показа различен президент.
Александър, студент по енергетика: Лично аз го почитам за външната му политика, тъй като той показва Русия пред света като мощна страна.
Сергей счита, че в Русия доста е реализирано, само че и доста би трябвало да се направи.
Сергей, финансист: Надявам, се че Русия ще се сдобри с всички, с които може би се е поскарала, че ще продължаваме да развиваме стопанската система. Трябва да се вземат решение екологични проблеми. Жизненият стандарт би трябвало да бъде нараснал в цяла Русия, а освен в обособени райони.
Очаквания, на които извиканият на следващ политически бис президент, ще би трябвало да отговори.

 © Българска национална телевизия
Екипът на Българска национална телевизия беседва със световноизвестния музикант и диригент Юрий Башмет, който беше покровител на Владимир Путин по време на предизборната акция. Попитахме го за какво Русия не желае да смени своя „ диригент “:
Юрий Башмет, диригент и виолист: Действащият през днешния ден водач на страната е доста креативен и доста мощен човек с прелестни качества, памет и достолепие. Верен е на своите обещания и от самото начало самият той се развива. Какво значи да обичаш страната си? Най-малкото би трябвало да си компетентен. Той е доста дееспособен.  Си Дзинпин поздрави Владимир Путин за преизбирането му Си Дзинпин поздрави Владимир Путин за преизбирането му
Китайският президент Си Цзинпин поздрави през днешния ден съветския си сътрудник Владимир Путин за преизбирането му. Си съобщи, че китайско-руските връзки са в своя з...
 ​Сдържана реакция на Запада към успеха на Путин ​Сдържана реакция на Запада към успеха на Путин
Сдържана реакция на Запада към успеха на Путин и поздравления от съюзнически страни като Иран, Сирия, Казахстан, Узбекистан, Азербейджан, Беларус, В...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР