Владимир Путин ще присъства на финала на Световната купа между

...
Владимир Путин ще присъства на финала на Световната купа между
Коментари Харесай

Топ политици и шоумени ще седят до Путин на финала за Световното по футбол

Владимир Путин ще участва на финала на Световната купа сред Франция и Хърватия в Москва в неделя, оповестиха от Кремъл. Руският държавен глава ще следи мача в компанията на някои от международните водачи. В това число влизат френският президент Еманюел Макрон, хърватският министър-председател Колинда Грабар-Китарович и шейха на Катар Тамин бин Хамад ал-Тхани.

Част от другите посетители на финала ще бъдат лекоатлетът Юсеин Болт и вокалистът на групата „ Ролинг Стоунс " Мик Джагър.
Президентът на ФИФА Джани Инфантино дефинира преди дни " Русия 2018 " като " най-хубавото Световно по футбол, което в миналото е правено ". Според него целият свят " се е влюбил в Русия ", която беше хазаин на шампионата.

Световното състезание по футбол мина сполучливо, един от неговите резултати е разрушаването на антируските легенди и предразсъдъци. Това пък съобщи самият Путин при откриването на галаконцерта „ Нощ в Болшой " в фамозния оперен и балетен спектакъл.

„ Русия основателно и отговорно се приготви за шампионата. Искрено се радваме, че Световното състезание беше сполучливо и сплоти милиони хора по света. Нашите старания бяха оценени по достолепие и от спортистите, и от медиите, и от почитателите ", съобщи стопанинът на Кремъл.

Путин акцентира, че „ пристигайки в Русия, с цел да поддържат своите национални тимове, почитателите са показали цялото разнообразие на международното футболно семейство, само че най-важното е, че са посочили най-хубавите качества на това семейство: дружбата, верността към спортните правила, идеалите за тъждество и взаимно почитание ". Държавният глава изрази благодарност за милионите положителни думи, казани от гостите по адрес на Русия.

„ Радваме се, че нашите посетители видяха със личните си очи, че рухнаха митовете и предубежденията ", сподели Путин и добави, че до финалът остават броени часове. „ И през днешния ден, в навечерието на финалния мач на основния футболен шампионат на планетата, аз съм уверен, че нас ни сплотяват общи усеща: ние с неспокойствие чакаме мача, който ще дефинира водача на международния футбол, само че по едно и също време с това сме тъжни, че грандиозният състезателен празник, който подари толкоз доста позитивни страсти и ярки усещания, е съвсем завършил ", заключи съветският президент.

Финалният мач ще се играе в неделя от 18.00 часа московско и българско време сред тимовете на Франция и Хърватия на стадион „ Лужники ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР