Владимир Путин се напъха в ъгъла в Украйна. И истински,

...
Владимир Путин се напъха в ъгъла в Украйна. И истински,
Коментари Харесай

Гардиън за щастието на Путин - ядрена война, за да не признае поражение?


Владимир Путин се напъха в ъгъла в Украйна . И същински, съветският водач е подготвен да ескалира , може би до ръба на, написа " Гардиън ".

Седем месеца откакто Путин стартира нашествието си, съветските войски бяха изтласкани назад в региона на Харков, а украинските сили настъпват в Луганск и притискат войските и линиите за доставки в Херсон.

Не е невероятно Русия да загуби територии, които държи от 2014 година, в случай че силите на Путин не могат да спрат контранастъплението на Украйна.

Изправен пред оскърбление, Путин насочи нова опасност : осъществяване на " Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, което може да докара до анексирането им от Русия до началото на идната седмица.

В съзнанието на съветския фиктивен водач това би трансформирало " специфичната военна интервенция " в Украйна в отбранителна война в Русия , отваряйки опцията за цялостна готовност, оповестяване на война и даже нуклеарен удар .

Маргарита Симонян, основен редактор на държавната телевизия RT и ослепителен лобист за войната , сподели: " Съдейки по това, което се случва и това, което следва да се случи, тази седмица бележи или прага на нашата неизбежна победа, или на прага на нуклеарна война. Не виждам трети вид . "

Няма никакво подозрение, че проектът на Русия - осъществяване на подправени референдуми за анексиране на украински територии и опасност с солидна военна ескалация - е просто изнудване .

Украинците бързо разпознаха това като опит за прекъсване на контранастъплението. " Украйна има цялостното право да освободи своите територии и ще продължи да ги освобождава , каквото и да каже Русия ", сподели Дмитро Кулеба, украинският външен министър.

Но от февруари насам стана ясно, че малко на брой в действителност схващат дълбочината на манията на Кремъл по Украйна или желанието на Путин да пропилее живота и благосъстоянието на руснаците, както и личното си завещание, с цел да упражнява волята си над своя комшия.

Стратегията на Кремъл е изпълнена с риск. Новите анексии биха могли в допълнение да подкопаят съветския надзор върху територии като Крим, като убедят Украйна и Запада, че Москва насочва празни закани и понижат съмнението да си върне територията, публично анексирана от Русия.

Така че последната опасност ултиматум ли е, с цел да избави Русия от проваляне? Или Русия е подготвена да стигне до дъно?

И двете може би са правилни . Ако Украйна и западните поддръжници " мигнат " (което е малко вероятно), Путин ще бъде благополучен, споделят анализатори. Ако не, добре, каквото и да последва, ние не сме отговорни, считат от Кремъл.

Александър Баунов, съветски политически анализатор, написа: " Действията на Москва затова са подхванати или за преустановяване на войната допустимо най-скоро или, в случай че това не проработи, да се трансферира виновността за това върху други хора и да се обърне нахлуването на Русия на прилежаща страна в отбранителна война ".

" Москва се надява, че това разграничаване ще направи спора по-легитимен в очите на елементарните руснаци , оставяйки на Кремъл свободата да взема каквито решения и да подхваща каквито ограничения сметне за нужни. "

Путин от време на време е именуван специалист в тактиката на " ескалация до деескалация " - попречване на спора посредством опасност с солидно възмездие.

Но наподобява Путин не желае да понижи ескалацията . По-подходящо изложение на тактиката му може да бъде " завоюва или ескалирай ". И както споделя Симонян: " Русия влиза с всичко . "
 Путин надъхва за суверинитет и независимост по време на стотици арести на протестиращи
Путин надъхва за суверинитет и независимост по време на стотици арести на протестиращи

Русия няма да допусне повече неточности, твърди съветският президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР