Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна, като

...
Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна, като
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Путин се готви за продължителна война

Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна, като даже и възможна победа на изток няма да постави завършек на спора, предизвести американското разузнаване.

Предупреждението идва в миг, когато ожесточените боеве не престават на изток. Москва пренасочи войските си към завладяването на Донбас, откакто Украйна предотврати опитите на Путин да превземе столицата Киев.

Въпреки това съветската войска е в невъзможност, споделя американското разузнаване.

Според Аврил Хейнс, шефът на националното разузнаване, който беше изслушан в Сената на Съединени американски щати във вторник, Путин към момента има намерение „ да реализира цели отвън Донбас “, само че „ се изправя пред противоречие сред своите упоритости и актуалните стандартни военни качества на Русия “.

Тя добави, че съветският президент " евентуално " разчита поддръжката на Съединени американски щати и Европейски Съюз за Украйна да отслабне, защото инфлацията, дефицитът на храни и цените на силата порастват.

Той обаче може да прибегне до „ по-драстични средства “ с удължаването на войната – макар че Москва би употребила нуклеарни оръжия единствено в случай че Путин осъзнае „ екзистенциална опасност “ за Русия.

Директорът на Агенцията за защита на разузнаването Скот Бериър сподели на същото чуване, че руснаците и украинците са " малко в задънена улица ".

До момента са убити сред осем и 10 съветски генерали, добави той.

В Украйна тела на 44 цивилни са открити измежду руините на срутена постройка в град Изюм, до момента в който бушува битката за надзор над региона. Инцидентът се случва през март, когато жителите се скриват в мазето от съветски обстрел, само че спасителите едвам в този момент съумяват да стигнат до руините.

Последната борба за Мариупол се води в стоманодобивния цех „ Азовстал “, където стотици украински военни са укрити в подземни тунели и бункери, заобиколени от съветски войски.

Превземането на града е основна военна цел на Москва, тъй като това ще й даде надзор над едно от най-големите пристанища на Украйна и по-лесен достъп до по-широкия район.

В източния град Одеса ракети поразиха няколко здания през нощта и раздрусаха домове наоколо. Един човек е умрял, а петима са ранени, оповестиха от украинските въоръжени сили.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР