Владимир Путин се е срещнал лично със собственика на наемническата

...
Владимир Путин се е срещнал лично със собственика на наемническата
Коментари Харесай

Путин се е срещнал с Пригожин няколко дни след военния бунт

Владимир Путин се е срещнал персонално със притежателя на наемническата войска " Вагнер " Евгений Пригожин на 29 юни - пет дни откакто групировката потегли към Москва, с цел да се саморазправя с военното командване.

Информацията беше обявена от представителя на Кремъл Дмитрий Песков, като излиза едвам през днешния ден, след серия от спекулации за местонахождението на Пригожин и бъдещето му.
В понеделник френският Liberation заяви неофициална информация за срещата на Путин и Пригожин, като се базира на данни от западна разследваща работа.
Според Песков - срещата с Путин е траяла към три часа, а в нея са взели участие и командири на отряди от " Вагнер ".

Общият брой на присъстващите е бил 35 души. Путин е " дал своята оценка за случилото се и е предложил на представителите на ЧВК " Вагнер " разновидности за трудоустрояване ", споделя още Песков.

Срещата се е случила 5 дни след опита за боен бунт, проведен от Пригожин и предотвратен след договаряния с Александър Лукашенко и сделка за събаряне на обвиняванията против така наречен " готвач " на Путин.

Походът на " Вагнер " стартира от Източна Украйна, мина през завладяване на съветското военно командване в Ростов на Дон и Воронеж, като стигна до към 200 км от Москва, преди да бъде спрян.

Бойци на групировката в това време унищожиха минимум 13 съветски бойци, откакто смъкнаха аероплан и вертолети на съветската войска.

Какво се случва с " Вагнер " - не е напълно ясно. Владимир Путин за първи път призна, че групировката се е издържала напълно с пари на страната, и то в размер на милиарди. бяха обискирани от службите за сигурност, като излязоха редица компрометиращи данни за опитите му да се дегизира и фалшифицира документите си за идентичност.

В същото време " изгнаничеството " на Пригожин в Беларус очевидно е завършило, откакто Лукашенко призна, че командирът на наемническата войска към този момент се е прибрал в Санкт Петербург.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР