Владимир Путин присъства на тържественото богослужение в храма Христос Спасител

...
Владимир Путин присъства на тържественото богослужение в храма Христос Спасител
Коментари Харесай

Зеленски VS. Путин: Реч на надеждата срещу реч на империализма за Великден

Владимир Путин участва на тържественото свещенодействие в храма " Христос Спасител " в Москва. Великденската работа се води от Патриарх Кирил. Путин е участвал на Великденската работа без фамилията си, заобиколен от невиждан брой телохранители и кмета на Москва Сергей Собянин. Специално за съветския президент е бил самостоятелен дребен балкон в катедралата, с цел да се избегне контакт с тълпата.

 

Според известията в съветските държавни медии Путин е поздравил православните християни за Възкресение Христово, като е показал, че Великден носи със себе си вяра, въодушевява положителните мисли и каузи и “служи за одобряване на високи морални идеали и полезности в обществото ”. 

 

Руската черква, споделя Путин, и другите християнски деноминации " оказват помощ за опазването на историческото и културно завещание на Русия, вземат участие в решаването на основни обществени проблеми, укрепват институцията на фамилията и възпитават младежите ". По думите на президента църквата постоянно е била с хората, споделяйки наслади и компликации с тях и „ в лицето на съществени провокации “ интензивно взе участие в делата на милосърдието и благотворителността, като оказва помощ на хората да намерят мощна духовна опора.

 

Но... 

 

Путин поздравява и съветския патриарх Кирил (обявил съветската инвазия в Украйна за свещена война против Антихриста), който е патриарх на Общоруската нация. Това е терминът на Имперска Русия, която преглежда съветската нация като формирана от " троица “ от поднации: Велика Русия, Малка Русия и Бяла Русия. По-рано и самият патриарх Кирил причисли Украйна към " русский мир " като съобщи, че руснаците и украинците населяват " историческата съветска земя ". 

 

Паралелно с тази тирада се появи и друга - на президента на Украйна Володимир Зеленски, който съобщи, че макар войната на Русия народът е съумял да запази светлината със себе си. 

 

“Победихме суматохата, страха, враждата и кавгите. Обединихме се. Милиони искри в милиони украински сърца се трансфораха в един огромен огън. В този огън се калиха нашата мощ и непобедимост, този огън не остави нашата вяра и религия да угасне, целият свят видя този огън. Победихме отчаянието, безнадеждността, умората, болката. Милиони светлини в очите на милиони украинци се сляха в един мощен лъч светлина. Помогна ни да не се изгубим в тъмното, да не се изгубим по пътя към задачата ”, съобщи Зеленски в оповестено в обществените мрежи видео. 

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР