Владимир Путин прекара уикенда си на посещение в две от

...
Владимир Путин прекара уикенда си на посещение в две от
Коментари Харесай

По ушите ще го познаете. Използва ли Путин двойник при визитата си в Крим и Мариупол?

Владимир Путин прекара уикенда си на посещаване в две от окупираните от Русия украински региони - Мариупол и Крим. Изненадващите му визити възобновиха подозренията, че съветският водач може би употребява двойници за своите обществени изяви, а най-голямото доказателство на вярващите в това изказвания е една съответна част от тялото на президента - неговите уши.

Изданието " Insider " потегля по следите на тази доктрина. То се стопира на обява на Петро Андрюшченко, консултант на украинският кмет на окупирания Мариупол. Той написа в канала си в Telegram, че " Путин или един от неговите двойници " е направил нощно посещаване в окупирания район.

Въпреки че изказванията за двойника на Путин се приближават извънредно доста до тайните теории, някои намират в тях детайли на истина. В този случай истината може би се крие в ушите на съветския президент.

Генерал-майор Кирил Буданов, началник на военното разузнаване на Украйна, твърди в изявление за английския таблоид " Daily Mail ", че съветският водач употребява екип от двойници, с цел да прикрие евентуална загуба на надзор в Кремъл.

По думите му двойниците били засичани да заместват съветския държавен гласа единствено при " специфични случаи ", само че след началото на войната в Украйна това се трансформирало в " нормална процедура ".

" Знаем съответно за трима души, които не престават да се появяват, само че какъв брой тъкмо са всички, не знаем. Всички те са си създали пластични интервенции, с цел да си наподобяват ", твърди Буданов пред изданието.

Той счита, че двойниците могат елементарно да бъдат разпознати от оригинала си. Това, което ги издава, съгласно него, са техният растеж, жестикулирането и езикът на тялото. Но най-много ушните миди, защото " те са неповторими за всеки човек ".

The ear is like a fingerprint. Left, center is the same. On the right, a different one.
— Venicaz (@venicaz)
Буданов повтаря тезата си и в изявление от август пред украинския ефирен канал " Гроши ". Тогава той споделя, че ушната мида е друга при всеки човек и няма по какъв начин " да бъде повторена ", само че не дава съответни доказателства за това, че Путин употребява двойник.

Ушите - доказателство или интрига?

Твърденията на Буданов за двойниците на съветския президент не могат да бъдат тествани, само че ушите като белег са употребявани като правосъдно доказателство и тази приложимост е документирана от десетилетия, написа " Insider ".

От 50-те години на предишния век структурата и размерите на ушите се употребяват от криминалистите за идентифициране на обвинени в закононарушения. В научните среди също има единодушие, че ушите в действителност са неповторими за всеки човек и даже могат да служат като по-ефективен инструмент за идентификация от пръстовите отпечатъци.

През 2018 година американският онлайн вестник " International Business Times " назовава концепцията, че Путин употребява двойници, " една от най-необичайните тайни теории ". Това е по отношение на редица фотоси в обществените мрежи по това време, които също се концентрират върху ушите на Путин и проучват всички вероятни улики.

" С напредването на възрастта ухото ви не се трансформира - то просто се уголемява, само че пропорциите остават същите ", споделя Марк Никсън, специалист по компютърно зрение и водещ откривател в региона на разпознаването на уши.

Потребителите в Twitter допускат, че визитата в Украйна е осъществена от дубльор на съветския президент. Те съпоставят извивките на ухото му от предходни събития с тези от визитата му в Мариупол и Крим.

Look at these 2 photos. The 1st is from Putin’s visit yesterday to occupied Ukraine. The other is a media photo from a few years ago. Ears are complex uniquely shaped structures & no 2 people have identical ears. The ears in the 2 photos are the same. It’s Putin
— John Batista (@JohnBatista528)
Други улики

Междувременносъздателите на каналаNEXTA също усъмниха дали това в действителност е съветският държавен глава, като спекулират с това, че двойникът носи маска. Друг консуматор намира за нелогично обстоятелството, че на окупирания украинския град.

" Очевидно е, че това е дубльор на Путин, който кара. Защо ИСТИНСКИЯТ президент на Русия, 70-годишен мъж, би карал личната си кола в окупиран град, който не познава, измежду нощ, единствено с цел да " види " какво се случва? ", пита мъжът.

Други пък се стопират на друга част от тялото му и считат, че брадичката също издава двойниците.

Which one do you think is the real one?
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Конспирациите за двойниците на политици в действителност не са нещо ново. Преди месец украинският президент Володимир Зеленски беше обект на сходни изказвания, като някои се усъмниха, че не той е отишъл в Белия дом, с цел да се срещна с Джо Байдън.

За други лица в хода на историята също се е спекулирало без доказателство, че употребяват двойници, в това число Саддам Хюсеин, Адолф Хитлер, кралица Елизабет и Ким Чен Ун. Тези теории постоянно са свързани със клюки за влошено здраве или други недостатъци, които биха попречили на политиците да извършват своите лидерски отговорности.

До момента обаче нито една от тези теории не е доказана, а спекулациите не престават.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР