Владимир Путин обмисля да се кандидатира за нов мандат като

...
Владимир Путин обмисля да се кандидатира за нов мандат като
Коментари Харесай

Путин обмисля да се кандидатира за нов президентски мандат

Владимир Путин обмисля да се кандидатира за нов мандат като президент на Русия, заяви самият той. Това ще стане при положение, че гласоподавателите одобрят конституционните промени, които ще му разрешат да го направи, написа 24 часа.
От 25 юни до 1 юли в Русия ще има референдум за препоръчаните промени в конституцията, в това число корекция, даваща опция на Путин за два шестгодишни мандата като президент, откакто сегашният му изтече през 2024 година. Опонентите настояват, че промените целят да обезпечат на Путин власт до 2036 година и са равносилни на парламентарен прелом. Аргументът на Кремъл е, че те са нужни, с цел да укрепят ролята на Народното събрание и да подобрят обществената политика и държавната администрация.
Путин, който е на власт от две десетилетия и в този момент е на 67 години, допуска, че търсенето на претендент, който да го наследи, може да стане причина за разпръскване, в случай че той не се кандидатира още веднъж. " Ако това не стане, след към две години - и знам това от персонален опит - естественият темп на работа на доста елементи от ръководството ще бъде сменен от търсене на вероятни приемници ", твърди президентът, представен от Интерфакс. " Трябва да работим, а не да търсим приемници ", акцентира Путин в изявлението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР