Владимир Путин, който пристигна днес в Сингапур, нарече азиатската държава

...
Владимир Путин, който пристигна днес в Сингапур, нарече азиатската държава
Коментари Харесай

Путин: Разговорите със сингапурската президентка бяха продуктивни

Владимир Путин, който дойде през днешния ден в Сингапур, назова азиатската страна перспективен сътрудник на Русия в Азиатско-Тихоокеанския район, съобщи ТАСС.

На формалния банкет, даден от сингапурския президент Халима Якоб, съветският президент напомни, че тази година се навършват 50 години от установяването на двустранните дипломатически връзки. Путин сподели, че диалозите му с госпожа Якоб са били " продуктивни, всестранни и забавни " и че знак за положителните взаимоотношения е церемонията по полагане на основите на съветски културен център и православен храм в Сингапур, осведоми Българска телеграфна агенция.

Преговорите сред Владимир Путин и премиера на Сингапур Ли Сян Лун са отсрочени за на следващия ден, тъй като заради задължения в Москва Путин дойде в Сингапур по-късно от плануваното, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той изясни, че съветският протокол се стреми да заобикаля обстановка, когато от Москва по едно и също време отсъстват и президентът, и министър председателят, само че акцентира, че не съществуват " безапелационни правила за недопустимост " на такава обстановка. Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обитава в Палермо за интернационална конференция за Либия, напомни ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР