Владимир Путин коментира промяната на името на Македония и обвинява

...
Владимир Путин коментира промяната на името на Македония и обвинява
Коментари Харесай

Путин обвинява Запада в дестабилизиращо господство над Балканите

Владимир Путин разяснява смяната на името на Македония и упреква Съединени американски щати и техните съдружници, че дестабилизират Балканите, като " утвърждават господстващата си роля " в района, оповестява " Гардиън ".

Руският президент подлага на критика това, което той разказва като преднамерени старания за увеличение на западното въздействие в част от света, за която Москва от дълго време смята, че попада и в личната им сфера на въздействие.

" Политиката на Съединените щати и някои други западни страни на Балканите, които желаят да утвърдят своето владичество в района, е сериозен дестабилизиращ фактор. Това в последна сметка ще усили недоверието и напрежението в Европа, вместо да усъвършенства стабилността ", изяснява той.

Путин, който прави мненията си преди посещаване в Белград, най-твърдия районен съдружник на Москва, осъди " разрушителната " политика на НАТО за разширение на исторически нестабилния Балкански полуостров.

" Нееднократно сме казвали, че виждаме разширението на НАТО като светиня на Студената война, зле осведомена и разрушителна военна и политическа тактика ", добавя Путин, представен от сръбските медии " Вечерне новости " и " Политика ".

В внезапен контрастност с изказванията на Путин, Западът упреква Москва в широкообхватна интервенция в района, в това число поддръжка за опит за прелом в Черна гора през 2016 година, с цел да осуети превръщането й в 29-ия член на НАТО.

Подобни изказвания за съветската интервенция в Македония има от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз, и упорстват, че Москва е провела съгласувана акция с цел да подкопае присъединението на някогашната югославска република към НАТО.

Миналата година някогашният министър на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис упрекна Русия в потреблението на пари и въздействие, с цел да се опълчи на смяната на името на страната в знакови референдум.

" Вашингтон реши да ускори съдействието си с Македония, с цел да осуети злонамерената кибернетична активност, която заплашва и двете демокрации ", разяснява тогава Матис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР