Владимир Путин иска да създаде сфери на влияние. Тази политика

...
Владимир Путин иска да създаде сфери на влияние. Тази политика
Коментари Харесай

Плевнелиев: Путин взривява световния ред, Радев и Янев рискуват националната сигурност

" Владимир Путин желае да сътвори сфери на въздействие. Тази политика взривява европейския и международен дневен ред. Тя е и в основата на националните нещастия, в това число на националната покруса на българския народ.

Завоалираната позиция на президента Румен Радев и неговата дясна ръка Стефан Янев основава голям външнополитически проблем на България и основава предпоставки за осъществяването на национално изменничество, те излагат на риск националната сигурност на България.

Със своите дейности министърът на защитата Стефан Янев работи за изолацията на България в Европа и НАТО.

Събудете се! Уважаеми политици в България, належащо е да се осъдят изрично дейностите на диктатора Путин.

Ако не се събудим в този момент, ни чака една нова Ялта, един нов Берлински конгрес! "

Това се споделя в разбор, изработен за БГНЕС, от Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.)

Ето и цялостният текст на разбора:
„ С нашествието на Русия в Украйна, диктаторът Владимир Путин преследва няколко цели. От една страна той цели укрепване на личния си режим в Москва, тъй като той можеше да се разклати, в случай че Украйна беше тръгнала в посоката на една суверенна, богата и демократична страна, която да сътвори една социално-отговорна стопанска система, а не олигархична и грабителска, такава каквато е в Русия.
От друга страна, задачата на президента и диктатора Путин е проверка на международния ред. Това, което се случва през днешния ден в Украйна, е доказателство, че европейският дневен ред за мир и човешки права, свободи и народна власт, подобен какъвто беше основан като теоретичен урок след края на Втората международна война, към този момент е подложен под въпрос.
Атаката на Путин против Украйна е офанзива против свободата и демокрацията на Европа. Атаката на Путин е и офанзива против мира и върховенството на правото в Европа и света. Путин в никакъв случай не е вярвал във върховенството на правото. Той го наруши, когато скъса Будапещенския меморандум. Той го наруши, когато не призна Парижкото съглашение. Той не признава и не съблюдава Хартата на организацията на Организация на обединените нации. Списъкът с нарушаванията на Путин е доста дълъг.
По тази причина през днешния ден международните водачи и западните демокрации получаваме сметката за това, че подценихме дейностите на стопанина на Кремъл.
Всички българи би трябвало да се разсънят и да знаем най-важното. Във всяка тирада на президента Путин той ясно споделя, че желае да сътвори сфери на въздействие на Русия. Той има вяра в политиката на баланс на ползите и на сфери на въздействие.
Ние, българите би трябвало да знаем, че точно това беше в основата на нашите национални нещастия. Берлинският конгрес, който ни раздра, който ни осъди на две национални произшествия, който ни унищожи и ни раздели като нация, е игра на Велики сили и сфери на въздействие.
Това ни предлага Путин. Ако не се събудим в този момент, ни чака една нова Ялта, един нов Берлински конгрес. Това е, което Путин желае, да се разпределят сфери на въздействие.

В България, за жалост, съществува разнобой на най-високо равнище в страната.
От една страна имаме един министър на защитата, който и все още не желае и не може да си изкриви устата, с цел да каже думичката война, макар пълномащабния ѝ темперамент. Това е следващата такава война, която диктаторът Путин стартира в Европа. Нека не забравяме войната в Грузия през 2008 година Ние имаме един министър на защитата, който работи за изолацията на България в Европа и НАТО. Той работи за дестабилизирането на НАТО по линия на толкоз нужната сега ясна и безапелационна позиция на всички против безобразията на съветския деспот.
От друга страна имаме президентът Румен Радев. Преди два дни, когато Путин призна независимостта на сепаратистките райони ДНР и ЛНР, с което бе взривен и брутално погазен дневният ред на Европа, президентът Радев още веднъж не осъди този акт. Вместо това той сподели, че това е причина за неустойчивост, само че не осъди дейностите на Путин и в никакъв случай не го е правил.
За разлика от президента Радев и министъра на защитата Стефан Янев, министър председателят Кирил Петков осъди обществено преди два дни и през днешния ден също дейности на Путин, които основават предпоставките за война. Той е единственият, който го направи.
Ние имаме един извънредно некомпетентен и незнаен външен министър. Единственото му качество да бъде определен на този пост бе фактът, че е чиновник в администрацията на Радев. Предполагам, че Радев и неговият най-тесен съдружник и дясна ръка Янев, неговият чиновник и външен министър са на една позиция. С тяхната завоалирана позиция, която не осъжда дейностите на Путин, те основават голям външнополитически проблем на България и предпоставки за осъществяването на национално изменничество, излагат на риск националната сигурност на България в сериозен миг на боен спор, покрай нас.
Премиерът Петков демонстрира за следващ път своята неумелост към държавните каузи, тъй като когато той отиде в Брюксел на срещата на върха през днешния ден, той би трябвало да има мощната поддръжка на българската държавност и общество, с цел да може да отстоява националния интерес. Искрено скърбя, че сме очевидци на разнопосочни отзиви, които водят до слаба позиция на България, която още веднъж ще работи като Троянския кон на съветските геополитически имперски ползи.

Апелирам към българската държавност, всички настоящи политици – в партиите, Народно събрание, Президентството, Министерски съвет – да се разсънят за заплахата.
Битката за свободата на Украйна, за нейната самостоятелност и суверенитет, е борба за свободата, независимостта и суверенитета на България. Това е и борба за свободата, независимостта и суверенитета на Европа.
Битката за правото на украинското общество и украинската страна за битие е борба за мира и за мирния дневен ред на света, който беше основан след най-кървавата Втора международна война.
Събудете се!
Уважаеми политици в България, належащо е да се осъдят изрично дейностите на диктатора Путин. Необходимо е да се поддържа Украйна във всяка нейна борба, в това число за създаване на народна власт и социално-отговорна стопанска система, против съветската експанзия и инвазия.
Необходимо е да се работи за единството на НАТО и Европейски Съюз.
Необходимо е да се отворят очите на българските политици, с цел да схванат, че заплахата идва от Москва и от режима на Владимир Путин.
Категорично би трябвало да се поддържат глобите против Путин и неговите доближени. Колкото по-тежки, толкоз по-добре. Ако не бъде Путин спрян в този момент, той ще стигне и до България някой ден.
Всички български политици би трябвало да осъдят политиките на сфери на въздействие, тъй като това води до национални нещастия и войни.
Българските политици най-сетне би трябвало да се разсънят за хибридните войни на Кремъл, да се разсънят за нашата взаимозависимост от съветско въоръжение и енергоносители. Да работят непрекъснато, с цел да проработи газовата връзка с Гърция, да закупят още западни военни технологии.
Събудете се уважаеми политици, действайте в този момент преди да е късно! “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР