Владимир Путин е заявил, че Русия няма да ескалира допълнително

...
Владимир Путин е заявил, че Русия няма да ескалира допълнително
Коментари Харесай

Путин уверил Макрон, че Русия няма да ескалира допълнително кризата около Украйна

Владимир Путин е декларирал, че Русия няма да ескалира в допълнение рецесията към Украйна. Това разгласи френският президент Еманюел Макрон, който беседва през вчерашния ден с съветския водач. Макрон добави, че ще е належащо време за намиране на дипломатическо решение за възходящото напрежение по украинската граница, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На конференция в Киев, където беседва с украинския президент Володимир Зеленски, Макрон сподели още, че Путин го уверил, че Русия няма да основава свои непрекъснати военни бази в Беларус и че съветските войски ще се изтеглят оттова след края на плануваните военни маневри. Зеленски сподели, че приветства съответните стъпки на Путин за деескалация, само че добави, че " по предписание не има вяра на думи ". Президентът на Украйна окачестви договарянията си с Макрон като " доста плодотворни " и заяви, че Париж отпуска 1,2 милиарда евро финансова помощ на Украйна, включително за възобновяване на инфраструктурата в източната част на страна, опустошена от войната.
Съединени американски щати нямат данни за нова опасност от Русия за Украйна, Макрон изключи връщане обратно за сферите на въздействие
В момента Съединени американски щати не виждат директна опасност от Русия за източния фланг на НАТО от Русия. Това съобщи пред кореспонденти Джон Кърби, представител на М...
Прочети повече
Изявлението на френския държавен глава в Киев бе предшествано от опровергаване на Кремъл на появилата се информация, че той и Путин са се споразумели за деескалация. Говорителят на съветското президентство Дмитрий Песков съобщи, че " в актуалната обстановка Москва и Париж не могат да реализират никакво съглашение ".

На 14 и 15 февруари предстоят визити на немския канцлер Олаф Шолц в Киев и Москва.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР