Владимир Путин е планирал да превземе Киев в рамките на

...
Владимир Путин е планирал да превземе Киев в рамките на
Коментари Харесай

Щефът на ЦРУ: Путин е разочарован, ядосан, непредвидим и ще продължи

Владимир Путин е възнамерявал да превземе Киев в границите на два дни, сподели шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. По време на чуване в Конгреса, Бърнс предизвести американските законодатели, че Путин е непредвидим и сърдит, предава Нова тв.

Според шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ, Путин е направил поредност от неверни догатки за офанзивата над Украйна. Това включва и вярването, че Украйна е слаба и лесна за заплашване цел, че европейските страни ще бъдат разсеяни от идните избори във Франция и лидерските промени в Германия, че съветската стопанска система е предпазена от наказания посредством финансови запаси, че руската войска е осъвременена, тъй че да реализира бърза победа.

" Доказано беше обаче, че той бърка във всяко едно отношение ", каза Бърнс. " Тези догатки се оказаха надълбоко неправилни през последните 12 дни на спора ". Сред аргументите за разминаването сред визиите на Путин и действителността са лидерството на украинския президент Володимир Зеленски, решимостта на други европейски страни,  " опустошителните " резултати от глобите, наложени на Русия - изключително на Руската централна банка - и слабото показване на съветската войска, смята Бърнс.

„ Путин е коментирал частно и обществено през годините, че не счита, че Украйна е същинска страна. Това е неверно. Истинските страни отвръщат на удара и това е, което украинците направиха много героично през последните 12 дни. Мисля, че Путин е сърдит и отчаян сега. Той евентуално ще удвои ударите и ще се опита да смачка украинските военни, без да се преценява с цивилните жертви ”, сподели ръководителят на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Така той удостовери прогнозата на директорката на националното разузнаване Аврил Хейнс, че Путин ще продължи с нашествието.  " Нашите анализатори считат, че е малко евентуално Путин да бъде спрян от сходни неуспехи и вместо това е допустимо да ескалира ", каза Хейнс на годишното чуване по отношение на международните закани в Комисията по разузнаване на Камарата на представителите. Тя каза, че постоянно има капацитет за " непреднамерена ескалация ", изключително на фона на нарасналото напрежение. Анализатори от разследващата организация не са забелязали промени в позициите на съветските нуклеарни сили, които да са по-различни от вижданите и преди по време на интернационалните рецесии.

В същото време зам.-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд удостовери, че в Украйна има уреди за биологични проучвания по време на изслушване в американския Сенат. Тя бе от сенатора републиканец Марко Рубио дали Киев има химически и биологични оръжия.  " В Украйна има уреди за биологични проучвания. Всъщност сме много обезпокоени, че съветската войска може да поеме надзор върху тях. Затова работим с украинците, с цел да предотвратим попадането на тези материали в ръцете на съветските сили ", дава отговор Нюланд на въпроса дали в Украйна има биологично оръжие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР