Владимир Пенев, Деян Донков и Пенко Господинов играят заедно Завръщане

...
Владимир Пенев, Деян Донков и Пенко Господинов играят заедно Завръщане
Коментари Харесай

Днес е премиерата на новия спектакъл на Явор Гърдев

Владимир Пенев, Деян Донков и Пенко Господинов играят дружно " Завръщане вкъщи ". Премиерата на новия театър на Явор Гърдев е довечера в Малък градски спектакъл " Зад канала ", оповестиха от трупата.

В пиесата на английски драматург Харолд Пинтър вземат участие също и Емил Котев, Мак Маринов и Каталин Старейшинска.



" Блудният наследник нормално мисли за напуснатия дом на детството и младостта си като за нещо пасивно и безволево “, споделя Явор Гърдев.



" Домът остава някъде там в необозримата отдалеченост и единствено от блудния наследник зависи ще се завърне ли някой ден отново в него или ще го остави безшумно да изтлее в паметта. Блудният наследник е в правото си да взема решение по какъв начин да работи. Негова воля е какво ще направи. Самият дом е неодушевен. Далечен. Инертен. Напуснат. Той воля няма. Него никой не го пита ", долъва създателят.



Един ден забравеният дом взема решение да привика назад някогашния си жител и в ултразвуковия набор заечава античната ария на сирените. Излегнат до избавената от него принцеса на терасата на превъзходното си имение в новопокорените земи, блудният наследник долавя с вътрешното си ухо приласкаващите трели и без да знае за какво, нарамва принцесата и потегля към източника им, продължава режисьорът.



" След дълго и изнурително пътешестване, изкусителният вик го довежда до прага на бащината му къща, споделя Гърдев. Вратата пред него гостоприемно се отваря и родният дом го всмуква в лъстивата си архаична паст, с цел да прекърши постепенно нежните му кости с чудовищните си зъби, да смели фината му тъкан в ненаситния си тулум, да изплюе завоюваните през годините на пътешествие ордени и да коронова избавената принцеса за своя лична кралица, майка, господарка и държанка на прилежащото домочадие ".



Сценографията и костюмите в представлението са на Свила Величкова и Ванина Цандева. Музиката е на Калин Николов. Преводът на текста е на Галина Томова-Станкева.

Постановката е подобаваща за лица над 18 години, допълват от театъра.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР